ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Καρυά: Η χιονισμένη ζωγραφιά της ορεινής Αργολίδας από ψηλά (βίντεο drone)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:51:00 μ.μ. | | |
Καρυά: Η χιονισμένη ζωγραφιά της ορεινής Αργολίδας από ψηλά (βίντεο drone)
Η Καρυά είναι ένα από τα πιο όμορφα και καταπράσινα χωριά της Αργολίδας. Το χωριό στέκει στους πρόποδες του Αρτεμισίου, σε υψόμετρο 700 μέτρων και είναι τo μοναδικό χωριό στον ορεινό όγκο του νομού, το οποίο έχει διατηρήσει όλα τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά που πλέον σπάνια συναντά κανείς στα ελληνικά χωριά.
Εκτός της φυσικής ομορφιάς η Καρυά έχει πολλά ακόμη να περηφανεύεται, όπως την ιστορία της,  την μοναδική αμφιθεατρική της θέση με την ονειρεμένη θέα, τα γνωστά μονοπάτια της και πάνω απ’ όλα τους πάντα χαμογελαστούς και φιλόξενους κατοίκους της!
Στην άκρη του χωριού, υπάρχουν τα ερείπια των παλιών νερόμυλων, που εργάζονταν κάποτε οι κάτοικοι της περιοχής. Δούλευαν μέρα – νύχτα με τα νερά, που έφταναν ως εκεί από τις φυσικές πηγές του Αρτεμισίου και εξυπηρετούσαν ολόκληρη την περιοχή. Οι εγκαταλελειμμένες μυλόπετρες μέσα στα χαλάσματα μαρτυρούν ακόμα τα παλιά μεγαλεία τους.
Η Καρυά κάλλιστα θα μπορούσε να αποκαλείται, καθ΄ υπερβολήν ίσως και η "Αράχωβα της Αργολίδας" λόγω του εξαιρετικού φυσικού τοπίου που την προίκισε ο θεός αλλά το "Κολοκοτρωνίτσι" που κληρονόμησε από την τηλεοπτική σειρά το "Καφέ της Χαράς" και την έχει κάνει γνωστή στο πανελλήνιο δεν αφήνει περιθώρια για αλλαγή του brand name.
Δείτε και απολαύστε την Καρυά μέσα από σημερινό βίντεο drone με τα πρώτα χίονια που επισκέφθηκαν το χωριό:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ