ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Καρυά: H "νύφη" της ορεινής Αργολίδας μας περιμένει να την επισκεφθούμε

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:30:00 π.μ. | | |
Καρυά: H "νύφη" της ορεινής Αργολίδας μας περιμένει να την επισκεφθούμε
Η Καρυά το ορεινό χωρίο της Αργολίδας σε υψόμετρο 700 μ. χτισμένο στους πρόποδες του Αρτεμισίου όρους σήμερα μοιάζει με πανέμορφη "νύφη" και περιμένει να την επισκεφθούμε και να χαρούμε το μοναδικό τοπίο της.
Οι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία και την παραγωγή ελαιολάδου. Απέχει 20 χλμ. από το Άργος. 
Στα 7 χλμ. από το χωριό, στο Μπρακατσάκι, υπάρχει πηγή με δροσερό κρυστάλλινο νερό. Το μεγαλοχώρι της Καρυάς είχε κάποτε 1.299 κατοίκους. 
Τα τελευταία χρόνια, καθώς τα παλαιά σπίτια ένα – ένα ανακαινίζονται από ντόπιους, που επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη, καθώς και από ξένους που τα αγοράζουν, το χωριό αποκτάει όψη σύγχρονου θέρετρου με μαγαζιά και την πλατεία στο κέντρο του με πελεκητές πέτρες.
Ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού τα τελευταία χρόνια έχει καταβάλει σημαντική προσπάθεια για την ανάδειξη του και τα έχει καταφέρει ώστε η Καρυά να γίνει σημείο αναφοράς για πολιτιστικές, φυσιολατρικές και αθλητικές εκδηλώσεις. 
Το χωριό είναι γνωστό πως έλαβε τεράστια δημοσιότητα από το 2003 και έπειτα, καθώς επιλέχτηκε ως τόπος για τα γυρίσματα της επιτυχημένης ελληνικής κωμικής σειράς "Το καφέ της Χαράς", παραγωγής του Ομίλου ANT1. Έτσι μέχρι σήμερα παραμένει άτυπα γνωστό στον κόσμο και με την ονομασία "Κολοκοτρωνίτσι".
Οι σημερινές φωτογραφίες είναι του Christian Nabbefeld από την σελίδα του ΚΑΡΥΑ - Σύλλογος "Το Αρτεμίσιο" 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ