ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για κενές κλίνες ΜΕΘ που κρατούνται για VIP ασθενείς - Τι απαντά ο Πλεύρης (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:59:00 μ.μ. | | | |
Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για κενές κλίνες ΜΕΘ που κρατούνται για VIP ασθενείς - Τι απαντά ο Πλεύρης (βίντεο)
Σε μια σοβαρή καταγγελία προέβη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Μιλώντας στο Kontra Channel, ο κ. Γιαννακός υπογράμμισε ότι “οι κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν, μαζί με του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας, είναι 1.250. 

Οι 300 είναι του ιδιωτικού τομέα, για γενικά περιστατικά. Πολλές τις χρησιμοποιούν για δικές τους ανάγκες, δεν τις δίνουν στο σύστημα. Οι δημόσιες κλίνες ΜΕΘ είναι 950.

Από αυτές, οι 647 δίνονται για περιστατικά covid-19. Την Τρίτη, ήταν εντός ΜΕΘ (διασωληνωμένοι και μη) 600 ασθενείς. Άρα, ακόμη και όλοι διασωληνωμένοι να ήταν, από τους 714 μένουν 114 διασωληνωμένοι με covid-19 που βρίσκονται εκτός.

Οι κλίνες ΜΕΘ για covid-19 είναι 647, αλλά μέσα είναι 600. Οι 47 κλίνες είναι κενές. Γιατί είναι κενές, ενώ έχουμε 114 ασθενείς εκτός; Τις κρατάνε για “ειδικές περιπτώσεις”. Μητροπολίτες, πολιτικούς, κτλ.

Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο κενές κλίνες ΜΕΘ στο ΚΑΤ. Γιατί δεν μεταφέρονται εκεί π.χ. ένα ανδρόγυνο που είναι στο νοσοκομείο της Νίκαιας, 58 και 59 ετών, διασωληνωμένοι από χτες;».

Πλεύρης για VIP ΜΕΘ: Ψευδέστατες αναφορές – Συκοφάντες όσοι διακινούν fake news

Απάντηση στα όσα ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ότι κρατούν κρεβάτια ΜΕΘ για να εξυπηρετηθούν VIP ασθενείς, έδωσε, μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο Θάνος Πλεύρης διευκρινίζει με ανακοίνωσή του, πως οι αναφορές (της ΠΟΕΔΗΝ) ότι «κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή ασθενών, είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους γιατρούς».

Η ανακοίνωση έρχεται ως απάντηση στην ΠΟΕΔΗΝ, ο πρόεδρος της οποίας κατήγγειλε πως φυλάσσονται κενές κλίνες ΜΕΘ για την εξυπηρέτηση «ειδικών περιπτώσεων». Συγκεκριμένα ο Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε:

«Οι κλίνες ΜΕΘ για Covid-19 είναι 647, αλλά μέσα στο σύστημα είναι 600. Οι 47 κλίνες είναι κενές. Γιατί είναι κενές, ενώ έχουμε 114 ασθενείς εκτός; Τις κρατάνε για «ειδικές περιπτώσεις, μητροπολίτες, πολιτικούς, κτλ».

Απάντηση στις καταγγελίες έδωσε το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΙ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο το γεγονός να γίνονται διακρίσεις. Όπως είπε, «αν υπάρχουν στοιχεία, πρέπει να καταγγελθούν και να διερευνηθούν χωρίς καμία αμφιβολία. Είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικοί οι λόγοι, με τους οποίους οι πολίτες που διασωληνώνονται και χρειάζονται ΜΕΘ να πηγαίνουν σε κρεβάτια ΜΕΘ».

«Η διαχείριση των κλινών γίνεται από το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ»

Απαντώντας στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης τόνισε πως η διαλογή των περιστατικών γίνεται από την πλατφόρμα του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ) το ΕΚΑΒ και η λίστα είναι αδιάβλητη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θάνος Πλεύρης, είπε:

«Η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάση ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν. Αναφορές ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς. Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν».

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ