ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΚΑΦΕΣ - ΣΦΟΛΙΑΤΕΣ

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Πως θα ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:09:00 μ.μ. |
Πως θα ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου (βίντεο)
Δείτε παρακάτω τις ανακοινώσεις που έγιναν για τα σχολεία από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Οι λοιμωξιολόγοι και η κυβέρνηση κατέληξαν να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου με τρεις αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα.


Δείτε live τις σχετικές ανακοινώσεις από τους υπουργούς Υγείας και Παιδείας, καθώς και την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.
Θάνος Πλεύρης: Οι ιδιωτικές κλινικές θα παρέχουν το 10-15% των κλινών τους για ασθενείς Covid-19

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επανέλαβε ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι η κυρίαρχη στη χώρα μας και ότι η άνοδος των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη, λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας.

«Υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ, κυρίως στις ΜΕΘ αλλά και στις απλές κλίνες και για αυτό είμαστε έτοιμοι για παρεμβάσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση, συμφωνήσαμε να διατεθούν στο ΕΣΥ από τις ιδιωτικές κλινικές το 10-15% των κλινών τους για τους ασθενείς Covid-19, ώστε να ανακουφιστεί η πίεση στο ΕΣΥ, όσον αφορά στις απλές κλίνες», ανέφερε ο υπουργός.

Επίσης, αλλάζει ο τρόπος χορηγίας του πιστοποιητικού νόσησης.

«Οι εμβολιασμένοι για να το λάβουν θα πρέπει να έχουν θετικό rapid test και οι ανεμβολίαστοι θετικό PCR. Για να δοθεί αναρρωτική άδεια από την εργασία, αρκεί το θετικό rapid test για όλους και οι εργοδότες στην περίπτωση αυτή είναι υποχρεωμένοι να δίνουν την αναρρωτική άδεια», εξήγησε, και κατέληξε, αναφορικά με τα σχολεία:

«Η βούληση της κυβέρνησης και των επιστημόνων είναι τα σχολεία να είναι ανοιχτά. Το πρωτόκολλο των τελευταίων 4 μηνών λειτούργησε άψογα. Με τον ίδιο τρόπο, τα σχολεία θα ανοίξουν με ασφαλή τρόπο και με αυξημένα τεστ», σημείωσε, πριν πάρει τον λόγο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Κεραμέως: Οι τρεις αλλαγές στα τεστ κορωνοϊοί

Από την πλευρά της, η κυρία Κεραμέως ξεκίνησε την τοποθέτησή της με την ευχή για «καλή χρονιά» και «να αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο τα δώρα της επιστήμης».

«Τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν κανονικά μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, στις 10 Ιανουαρίου», ξεκαθάρισε, για να διευκρινίσει: «Έχουμε πολλές φορές τονίσει τη σημασία της δια ζώσης εκπαίδευσης. Τίποτα δεν μπορεί να την αποκαταστήσει».

«Έπειτα, για τα παιδιά είναι καίριας σημασίας να λειτουργούν στον φυσικό τους χώρο με τους συμμαθητές τους και τους εκπαιδευτικούς τους», σημείωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ακόμη, μίλησε για τρεις αλλαγές όσον αφορά τα πρωτόκολλα.

Αυτές είναι:

Από 10-15/1 τρία δωρεάν self test την εβδομάδα στα σχολεία. Θα διατεθούν δωρεάν αυτή την εβδομάδα στα φαρμακεία. 

Τα δύο τεστ θα διενεργούνται και από τα εμβολιασμένα παιδιά και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη φεύγουμε από την λογική του σταυρού και επεκτεινόμαστε σε ελέγχους σε όλο το τμήμα. Ολοι θα κάνουν πέντε τεστ την εβδομάδα. Δύο rapid και ένα self test επιπλέον των δύο self test οι εμβολιασμένοι.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ