ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Νοσταλγικό κινηματογραφικό φιλμ του 1978 από τη διώρυγα της Κορίνθου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:05:00 μ.μ. | | |
1978 Διώρυγα της Κορίνθου
Βουβό έγχρωμο φιλμ super 8mm. 
Αρχείο Ν. Α. Βερνίκου

Το φιλμ ανοίγει με την εφημερίδα να μας ενημερώνει ότι είναι Σάββατο 12 Αυγούστου 1978. Βλέπουμε ένα άντρα στο τιμόνι ενός ταχύπλοου που είναι εν πλω, καθώς και τη Διώρυγα της Κορίνθου μπροστά μας.

Ο φακός στέκεται σε έναν ηλικιωμένο άντρα που φοράει ένα ναυτικό καπέλο και έχει ένα τσιγάρο στο στόμα και καθώς ανοίγει το πλάνο βλέπουμε τον καπετάνιο που είναι δίπλα του.

Η εικόνα αλλάζει με μια γυναίκα που κάθεται στην πρύμνη πίσω απ’ τον καπετάνιο και ο κινηματογραφιστής μας δείχνει απόψεις από τη διώρυγα.

Βλέπουμε πλάνα από τη γέφυρα με αυτοκίνητα να τη διασχίζουν. Ένας νεαρός τραβάει φωτογραφίες με την κάμερά. Ο κινηματογραφιστής στέκεται στη γέφυρα του Ισθμού και με τα κοντινά του μας δείχνει την κατασκευή της. Η κάμερα επιστρέφει στον καπετάνιο και και την παρέα του.

Βλέπουμε την κίνηση των πλοίων, ένα μικρό σκάφος περνάει δίπλα από ένα κότερο, ένα άλλο απομακρύνεται, ένα τρίτο πλησιάζει το πλοίο που βρίσκεται ο κινηματογραφιστής με την γυναίκα να κατεβαίνει σ’ αυτό. Το φιλμ κλείνει μ’ έναν άντρα να κρατάει κάποιες σημειώσεις σ’ ένα εσωτερικό χώρο του σκάφους κι ένας άλλος πηδάει απ’ το σταθμευμένο πλοίο που βρίσκεται σ’ αυτό που φεύγει.

Δείτε περισσότερα γι' αυτό το φιλμ: aylonfilmarchives.com

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ