ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Το 1ο Λύκειο Άργους τίμησε τη Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:03:00 μ.μ. | |
24η Ιανουαρίου και το 1ο Λύκειο Άργους είχε τη χαρά να υποδεχτεί διαδικτυακά την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, με στόχο να τοποθετήσει την εκπαίδευση και τη μάθηση ως τον πιο πολύτιμο πόρο και να επιβεβαιώσει τον ρόλο της εκπαίδευσης ως θεμελιώδες δικαίωμα, δημόσιο αγαθό και δημόσια ευθύνη.


Καίριες οι ερωτήσεις των μαθητών μας και «καθόλου εύκολες» όπως παραδέχτηκε γελώντας η Υπουργός Παιδείας.

Με άμεσες απαντήσεις ικανοποίησε ένα πραγματικά δύσκολο κοινό.

Στοίχημα της ένα ανοιχτό ομαδοσυνεργατικό σχολείο που θα ωθεί τους νέους στο δρόμο της ανέλιξης και θα καλλιεργεί την κριτική σκέψη.

Στην ερώτηση για τους νέους συντελεστές βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων σε συνδυασμό με τον περιορισμένο αριθμό επιλογής σχολών, απάντησε ότι «τα πανεπιστημιακά ιδρύματα αποκτούν λόγο στην επιλογή του συντελεστή βαρύτητας των μαθημάτων για την εισαγωγή, ενώ δεν θα εφαρμοστεί ο περιορισμένος αριθμός σχολών φέτος καθώς η ΕΒΕ οδήγησε τη συντριπτική πλειονότητα των υποψηφίων στις σχολές των πρώτων τους προτιμήσεων»

Για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ότι είναι σημαντικό οι δρόμοι που επιλέγουν τα παιδιά να έχουν προοπτική για αυτούς, άρα να εισάγονται σε σχολές στις οποίες να μπορούν να φοιτήσουν και να αποφοιτήσουν.

Για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ότι αποτελεί ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται σε έκτακτες συνθήκες και ότι δεν μπορεί ποτέ να υποκαταστήσει τη δια ζωσης εκπαιδευση.
 
Στην ερώτηση για το ποιο θεωρεί μειονέκτημα του εκπαιδευτικού συστήματος σε σχέση με άλλες χώρες, απάντησε τον συγκεντρωτισμό σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης και την προσπάθεια που κάνει η τωρινη ηγεσία για αποκέντρωση και μεταφορά εξουσιών και αρμοδιοτήτων στα σχολεία, στους εκπαιδευτικούς, τους Διευθυντές
Εισαγωγή του πολλαπλού βιβλίου για να καλείται ο μαθητής να συνδυάσει πηγές σε ένα πιο απαιτητικό σχολείο που δίνει περισσότερα εφόδια και μαθαίνει στα παιδιά πως να μαθαίνουν.

Ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης, νέα προγράμματα σπουδών και εκσυγχρονισμός των σχολικών μονάδων με διαδραστικούς πίνακες.

Τόνισε πως προεξάρχουσα συνιστώσα γι’ αυτήν είναι ένα εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο θα δίνει στις νέες και τους νέους περισσότερα και καλύτερα εφόδια για το παρόν και το μέλλον.
 
Την ευχαριστούμε θερμά!!!

Η Διευθύντρια
Λένα Παπαθανασίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ