ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Προς πώληση 9 ξενοδοχεία στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:30:00 μ.μ. | | |
Προς πώληση 9 ξενοδοχεία στην Αργολίδα
Σύμφωνα με σχετική έρευνα που πραγματοποίησε το Travel.gr στο διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου καταγράφηκαν, τουλάχιστον, 483 αγγελίες για την πώληση ξενοδοχείων στο σύνολο της χώρας. 

Η μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των 3 μηνών παρατηρήθηκε τον Δεκέμβριο. Επίσης, το τελευταίο τρίμηνο αναρτήθηκαν αγγελίες ακόμη και σε περιοχές της χώρας που δεν είθισται να υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα προς πώληση ξενοδοχείων.

Οι τιμές των προς πώληση ξενοδοχείων, διαμορφώνονται σύμφωνα με την τοποθεσία, την παλαιότητα, τα τετραγωνικά αλλά και τα αστέρια που διαθέτουν.

Για παράδειγμα, ξενοδοχείο που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, 3.500 τ.μ., 5 ορόφων και 105 δωματίων, κατασκευής του 1998, πωλείται έναντι 25 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, σε άλλη αγγελία, στο κέντρο της πρωτεύουσας, ξενοδοχείο 3.100 τ.μ., 6 ορόφων με δυναμικότητα 114 δωματίων, προσφέρεται έναντι 7,5 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, εκτός κέντρου, στην περιοχή του Νέου Κόσμου, προσφέρεται προς πώληση ξενοδοχείο επιφάνειας 3.050 τ.μ. με δυναμικότητα 86 δωματίων, έναντι 5,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το travel.gr, σημαντική αύξηση των αγγελιών παρατηρείται και στη Σαντορίνη, στο Ηράκλειο της Κρήτης, στην Πιερία αλλά και στην Πελοπόννησο, κυρίως σε περιοχές της Κορινθίας και της Αχαΐας.

Εξάλλου, πτώση τιμών παρατηρείται σε ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, όπως για παράδειγμα στην Πάρο, όπου ξενοδοχείο 3.200 τ.μ. το οποίο προσφερόταν προς πώληση στην τιμή των 4,3 εκατ. ευρώ, τον Δεκέμβριο μείωσε την τιμή του κατά 800.000 ευρώ.

Ως σπανιότερες περιπτώσεις περιοχών που συνήθως δεν εμφανίζονται στις πωλήσεις ξενοδοχείων, είναι τα Κουφονήσια, η Σάμος, η Καστοριά, τα Ιωάννινα, η Φλώρινα και η Αράχωβα. Μάλιστα στην Αράχωβα, έναν από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας, όπου έχει πληγεί ιδιαίτερα την τελευταία διετία από την πανδημία του κορωνοϊού, όπως άλλωστε και το σύνολο του χειμερινού τουρισμού, νεόδμητο παραδοσιακό ξενοδοχείο 650 τ.μ. σε οικόπεδο 2.800 τ.μ., πωλείται έναντι 850.000 ευρώ.

Αναλυτικά, στην Αθήνα (Κέντρο, Ομόνοια, Εξάρχεια, Νέος Κόσμος, Αμπελόκηποι, Πλ. Κάνιγγος, Μεταξουργείο, Λεωφόρος Πατησίων και Κολωνός) καταγράφηκαν 31 αγγελίες. Επιπλέον, καταγράφηκαν 7 αγγελίες για πωλήσεις ξενοδοχείων στα Νότια Προάστια, 4 αγγελίες στα Ανατολικά Προάστια, 2 αγγελίες στα Δυτικά Προάστια, 1 αγγελία στα Βόρεια Προάστια, 4 αγγελίες στον Πειραιά και 9 αγγελίες στα νησιά του Αργοσαρωνικού εκ των οποίων οι 6 για ξενοδοχεία στις Σπέτσες.

Στη Θεσσαλονίκη (Κέντρο, Ωραιόκαστρο, Χορτιάτη και Περαία) εντοπίστηκαν 7 αγγελίες και στη Χαλκιδική 108, εκ των οποίων 36 στην Κασσάνδρα, 35 στην Παλλήνη, 26 στη Σιθωνία και οι υπόλοιπες σε Πολύγυρο, Μουδανιά, Ανθεμούντα, Καλλικράτεια, Ολυμπιάδα, Σταγείρων-Ακάνθου.

Στα Δωδεκάνησα καταγράφηκαν 15 αγγελίες, εκ των οποίων 3 για πωλήσεις ξενοδοχείων στη Ρόδο, 3 στην Κω, στην Κάρπαθο, 4 στην Αστυπάλαια και από 1 στην Πάτμο και στην Κάλυμνο.

Στις Κυκλάδες καταγράφηκαν 46 αγγελίες, εκ των οποίων 24 στη Σαντορίνη, 6 στην Πάρο, 2 στην Αντίπαρο, 4 στη Μύκονο, 3 στην Άνδρος, 2 στη Μήλο και από 1 σε Νάξο, Σύρο, Τήνο, Κουφονήσια και Ίο.

Στην Κρήτη εντοπίστηκαν 45 αγγελίες, εκ των οποίων 28 στο Ηράκλειο, 8 στο Λασίθι, 8 στα Χανιά, και 1 στο Ρέθυμνο.

Στα νησιά του Ιονίου καταγράφηκαν 46 αγγελίες, εκ των οποίων 24 στην Κέρκυρα, 10 στην Κεφαλονιά, 5 στη Ζάκυνθο και 7 στη Λευκάδα.

Στην Εύβοια (Ερέτρια, Χαλκίδα, Κηρέα, Αιδηψό, Κάρυστο, Στύρα, Αμάρυνθο και Λίμνη) καταγράφηκαν 17 αγγελίες και στη Μαγνησία 11 οι περισσότερες εκ των οποίων στο Πήλιο (Μηλιές, Πορταριά και Ζαγορά).

Στην Πελοπόννησο καταγράφηκαν 54 αγγελίες, εκ των οποίων 16 στην Αχαΐα, 12 στην Κορινθία, 9 στην Αργολίδα, 6 στην Ηλεία, 4 στη Λακωνία, 4 στην Αρκαδία και 3 στη Μεσσηνία ενώ στην Πιερία (Κατερίνη, Ανατολικός Όλυμπος και Καλλιθέα) καταγράφηκαν 20 αγγελίες.

Τέλος, στη Φλώρινα καταγράφηκαν 7 αγγελίες, στην Πρέβεζα 6, στη Σάμο και στη Θάσο από 5, στη Λάρισα, στη Φθιώτιδα και στην Καβάλα από 4, στη Βοιωτία και στην Άρτα από 3, στη Χίο, στη Δράμα, στη Σαμοθράκη και στον Έβρο από 2 και στην Ευρυτανία, στην Σκιάθο, στην Πέλλα, στην Κοζάνη, στα Ιωάννινα και στην Καστοριά και στην Λέσβο από 1
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ