ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Αναφορά Πουλά στη Βουλή για την διάσωση και αξιοποίηση του κτιρίου της οικίας του ποιητή Ν. Καρούζου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:09:00 μ.μ. | |
Αναφορά Πουλά στη Βουλή για την διάσωση και αξιοποίηση του κτιρίου της οικίας του ποιητή Ν. Καρούζου
Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, την επιστολή του Δημάρχου Ναυπλιέων με την οποία ζητά την απευθείας αγορά ή απαλλοτρίωση από το Υπουργείο Πολιτισμού της οικίας του ποιητή Νικολάου Καρούζου, μαζί με το οικόπεδο εντός του οποίου βρίσκεται και την απόδοσή στο Δήμο Ναυπλιέων, για τη δημιουργία μουσείου με κειμήλια του ποιητή και πολιτιστικού χώρου αφιερωμένου στην ποίηση.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Σ. Μενδώνη

Θέμα: «Διάσωση και αξιοποίηση του κτιρίου της οικίας του ποιητή Νικολάου Καρούζου»

Κυρία Υπουργέ,

Σας καταθέτω επιστολή του Δημάρχου Ναυπλιέων, με την οποία ζητά την απευθείας αγορά ή απαλλοτρίωση από το Υπουργείο Πολιτισμού της οικίας του ποιητή Νικολάου Καρούζου, μαζί με το οικόπεδο εντός του οποίου βρίσκεται και την απόδοσή στο Δήμο Ναυπλιέων, για τη δημιουργία μουσείου με κειμήλια του ποιητή και πολιτιστικού χώρου αφιερωμένου στην ποίηση. Το εν λόγω ακίνητο έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο κτίριο σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1469/1950.

Σύμφωνα με την επιστολή το ανωτέρω κτίριο βρίσκεται σε πολυιδιοκτησία με πολλούς από τους ιδιοκτήτες του να κατοικούν μόνιμα στο εξωτερικό, γεγονός που καθιστά τη συντήρηση, αξιοποίηση και ανάδειξη της συγκεκριμένης ιστορικής κατοικίας αδύνατη, με τη φθορά και την εγκατάλειψη του κτιρίου να είναι εμφανείς.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Ο βουλευτής
Ανδρέας Πουλάς
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ