ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό Ναυπλίου: Με χιόνια, με βροχές οι εργαζόμενοι στη διανομή είναι έξω, πάνω στο μηχανάκι...

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:27:00 μ.μ. | |
Εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό Ναυπλίου
Καθημερινά είναι πλέον τα εργατικά ατυχήματα των συναδέλφων διανομέων σε όλη την Ελλάδα και εδώ στην Αργολίδα. Ωστόσο η πονηριά πολλών εργοδοτών και η περιφρόνησή τους για την εργατική νομοθεσία δεν έχει τέλος. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπόθεση του συναδέλφου διανομέα της Wolt και αντιπρόεδρου του σωματείου Επισιτισμού Τουρισμού Ηρακλείου Κρήτης που απολύθηκε πριν από λίγες ημέρες με συνοπτικές διαδικασίες επειδή ενόψει παγετού διεκδικούσε το αυτονόητο να μην διανέμουνε μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Από κοινού όλοι να παλέψουμε για τα σύγχρονα δικαιώματά μας και για τη ζωή που μας αξίζει, αυτή τη ζωή που έχουν βαλθεί να μας την διαλύσουν. Το παράδειγμα με τους συναδέλφους στην E-food μας δίνει δύναμη, μόνο με τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους για την εργασία και τη ζωή μας.

Σαν εργαζόμενοι και μέλη του Σωματείου καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να γραφτούν στο σωματείο, βάζοντας στην άκρη τις συμβιβασμένες ηγεσίες που βάζουν εμπόδια στην δράση μας αντί να μας οργανώνουν, να κάνουμε το σωματείο ένα γνήσιο αποκούμπι μας, να είναι κύτταρο συσπείρωσης, δράσης, να συμβάλει στην ουσιαστική προστασία όλων μας έναντι των συμφερόντων της εργοδοσίας.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Δεν θα θυσιάσουμε άλλο την ζωή μας για τα κέρδη τους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

- Ένταξη των διανομέων, μαγείρων, καμαριέρων στα ΒΑΕ με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, επαναφορά σερβιτόρων στα Βαρέα .

-Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας με ευθύνη των εργοδοτών.

-Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση.

-Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες.

Να καταργηθεί ο νόμος-έκτρωμα Χατζηδάκη που καταργεί το 8ωρο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων.

Εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό και
μέλη του Σωματείου Καφεζυθεστιατορίων Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ