ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Φώτης Δαμούλος: Σε δεινή κατάσταση ο αγροτικός κόσμος στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 4:16:00 μ.μ. | | | |
Μετά τον χθεσινό καταστροφικό παγετό που έπληξε τον νομό μας , με την θερμοκρασία να κατεβαίνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα κάτω των -7ο C , οι αγρότες της Αργολίδας οδηγούνται σε πλήρη οικονομική καταστροφή .


Δυστυχώς ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται στο μέσον ενός συμπλέγματος αρνητικών γεγονότων, όπως οι ακραίες καιρικές συνθήκες, το υψηλό κόστος παραγωγής λόγω ακρίβειας και ανατιμήσεων και ενός απαράδεκτου συστήματος ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα η αγροτική οικονομία να οδηγείται σε μαρασμό, με απρόβλεπτες συνέπειες για την οικονομία του νομού μας αλλά και της χώρας γενικότερα .

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αντιδράσει και να προβεί σε λήψη μέτρων ώστε να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Άμεσα πρέπει :

να προβεί σε αποζημίωση του εισοδήματος των παραγωγών. Πρέπει με γρήγορους ρυθμούς να γίνουν οι εκτιμήσεις και προτείνουμε ως τρόπο αποζημίωσης τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και στοχευμένων επιτόπιων ελέγχων .

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπούμε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και να σπαταλήσουμε χρόνο και χρήμα.

Να κινηθεί άμεσα η διαδικασία αποζημίωσης της όποιας βλάβης έχουν υποστεί οι αγρότες από τις αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος κατά την διάρκεια της νύχτας, όπου είχε ως αποτέλεσμα την ολική καταστροφή των καλλιεργειών τους. .

Όλοι μαζί Συνεταιρισμοί , Βουλευτές , Περιφέρεια , Δήμοι και Επιμελητήριο, θα πρέπει να κινητοποιηθούμε, ώστε γρήγορα να λυθεί το πρόβλημα και οι αγρότες να πάρουν τις διαβεβαιώσεις που χρειάζονται .

Διότι χωρίς πρωτογενή τομέα η Αργολίδα οδηγείται πλέον σε μαρασμό .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΩΤΙΟΣ ΔΑΜΟΥΛΟΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ