ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας: Δεν είναι μόνο «ο κακός μας ο καιρός»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:12:00 μ.μ. |
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας
H κακοκαιρία είχε ανακοινωθεί εδώ και αρκετές μέρες αλλά ούτε το κράτος ούτε και οι Δήμοι του νομού έκαναν τίποτα ώστε να προετοιμαστούν για να εξασφαλίσουν ασφαλή πρόσβαση μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες. Για να μη φανεί η ανεπάρκεια τους βρήκαν την «εύκολη λύση» κλείνουμε τα σχολεία για τρίτη μέρα στη σειρά και δε φέρουμε καμία ευθύνη.


Οι τεράστιες ελλείψεις του κρατικού σχεδιασμού, της πολιτικής προστασίας και των κρατικών υποδομών όμως δεν κρύβονται κάτω από το χαλί. Μπορεί για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση και οι Δήμοι να καταφεύγουν σε ανέξοδες συστάσεις, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε πολύ καλά πως μας πετάνε και πάλι το μπαλάκι της «ατομικής ευθύνης».

Από την πρώτη κιόλας μέρα της κακοκαιρίας γίναμε μάρτυρες ενός απίστευτου μπάχαλου στα σχολεία, με αποκλειστικά δική τους ευθύνη και το μπάχαλο συνεχίζεται για τρίτη μέρα. Από το πως θα φτάσουν οι εκπαιδευτικοί στις σχολικές μονάδες για να κάνουν τηλεκπαίδευση μέχρι το πως θα βρουν οι μαθητές (που δε διαθέτουν τεχνολογικά μέσα) τρόπο να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση, άρα αποκλείονται από αυτή, ή το πως οι μαθητές των μικρών τάξεων θα έμπαιναν στις πλατφόρμες όταν οι γονείς τους είναι στη δουλειά. Υπο αυτές τις συνθήκες δείχνουν να μην καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι η τηλεκπαίδευση, όχι απλά δε στηρίζει ουσιαστικά τους μαθητές και δεν καλύπτει κενά, αντιθέτως μετατρέπεται σε «καρικατούρα» εκπαίδευσης.

Η Κυβέρνηση και οι Δήμοι να αναλάβουν την ευθύνη τους για την ομαλή επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων, να καλύψουν τα κενά σε εκπαιδευτικούς, να λύσουν το ζήτημα της θέρμανση σε όλα τα σχολεία, να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες επισκευές και καθαρισμούς στα σχολεία, να εξασφαλίσουν την ασφαλή μετακίνηση των εκπαιδευτικών τις επόμενες μέρες, και να σταματήσουν τις ανέξοδες δηλώσεις, τις επικοινωνιακές φανφάρες και τις απειλές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ