ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Μια θρυλική "σωφερίνα" στην Τρίπολη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:22:00 μ.μ. | |
Σωφερίνα
Το αυτοκίνητο με το οποίο γυρίστηκε η παλιά ελληνική ταινία του ασπρόμαυρου κινηματογράφου "Η Σωφερίνα" με την Άλικη Βουγιουκλάκη βρέθηκε το πρωί της Κυριακής 16 Ιανουαρίου στην Τρίπολη το οποίο συμμετείχε στο 1ο Ιστορικό Rally της Τρίπολης.

Το Singer Gazelle convertible στη “Σωφερίνα”

Ποιος δε θυμάται την κλασσική ταινία η “Σωφερίνα” που το αυτοκίνητο συμπρωταγωνιστεί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη; Το Singer Gazelle convertible ήταν ένα αυτοκίνητο της Rootes, που τη δεκαετία του 1960 ήταν μία από τις 5 μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης. 

Η καλύτερή της φίλη δανείζεται το αυτοκίνητο της Αλίκης, το γυρίζει τρακαρισμένο κι έτσι εκείνη αναγκάζεται να πει ψέματα στον άντρα της. 

Η εθνική μας σταρ δεν είχε δίπλωμα οδήγησης.

Το φοβερό της όλης ιστορίας είναι οτι στα γυρίσματα η Αλίκη που δεν είχε καμία εξοικείωση με τα αυτοκίνητα (δεν διέθετε ούτε δίπλωμα) τράκαρε στην πραγματικότητα κι από τότε δεν αποπειράθηκε να ξαναπιάσει ποτέ τιμόνι στα χέρια της!

Είχε πάθει τόσο μεγάλο σοκ και απέκτησε τεράστια φοβία για την οδήγηση η οποία δεν την εγκατέλειψε μέχρι το τέλος της ζωής της.

Σχολή για Σωφερίνες

Στην ταινία “Σχολή για Σωφερίνες” οι πρωταγωνιστές Ανδρέας Μπάρκουλης και Θανάσης Βέγγος διαθέτουν από κοινού μία σχολή οδηγών στην Αθήνα. Mαθαίνουν λοιπόν στις κυρίες της αθηναϊκής κοινωνίας να οδηγούν μέσα σε ένα cabrio, σε ένα άλλo Singer Gazelle, πιο παλιό από αυτό της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Αλλά και στον “Κατήφορο” της Finos Film, ο Άλκης Κούρκουλος οδηγούσε μία Singer Gazelle.

Η θρυλική «Σωφερίνα»

Η ταινία η «Σωφερίνα» ήταν η πρώτη και μοναδική συνεργασία της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τη Μάρω Κοντού. Η Βουγιουκλάκη απέφευγε να εμφανίζεται στις ταινίες μαζί με άλλες μεγάλες πρωταγωνίστριες γιατί ήθελε να αποφεύγει και τις «συγκρίσεις» των κριτικών κινηματογράφου, που μπορούσαν να δημιουργήσουν οποιαδήποτε παρεξήγηση.

Το σενάριο ήταν διασκευή του θεατρικού κειμένου του Γιώργου Ρούσου, με τίτλο «Το τελευταίο ψέμα». Η «Σωφερίνα» έκανε πρεμιέρα στις αίθουσες στις 26 Οκτωβρίου του 1964. Το περίεργο είναι ότι την ίδια εβδομάδα προβλήθηκε για πρώτη φορά και η ταινία «Το Δόλωμα» με το ίδιο πρωταγωνιστικό δίδυμο, Βουγιουκλάκη- Αλεξανδράκη, την παραγωγή της οποίας είχε αναλάβει άλλη εταιρεία. Κάτι τέτοιο δεν είχε ξανασυμβεί, αλλά δεν είχε αρνητικά αποτελέσματα, αφού και οι δύο ταινίες πήγαν καλά σε εισπράξεις.

Η «Σωφερίνα» τερμάτισε τέταρτη σε εισιτήρια για εκείνη τη σεζόν, ενώ το «Δόλωμα», δεύτερο. Η «Σωφερίνα» πάντως έκλεψε τις εντυπώσεις για τους δεύτερους ρόλους, που ερμήνευσαν μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου, όπως ο Αυλωνίτης, ο Παπαγιαννόπουλος, ο Πάντζας, ο Κωνσταντίνου και σε μια μικρή σκηνή, ο Κώστας Χατζηχρήστος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ