ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδος ζωγραφίζει την αφίσα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αργολίδας

Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδος
Στα πλαίσια μιας εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, Δεσμοί Αίματος, ''γεννήθηκε'' μια όμορφη αφίσα. 

Οι μαθητές του νεοσύστατου Σχολείου, θέλησαν με μεγάλο ενθουσιασμό να ζωγραφίσουν το θέμα της αφίσας του συλλόγου για την προώθηση των προσεχών δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας, συνεισφέροντας με τον δικό τους τρόπο στο τεράστιας ανθρωπιστικής αξίας έργο του Συλλόγου.

Οι μαθητές εργάστηκαν με χαρά και δημιουργική φαντασία δίνοντας μια σειρά έργων για την προώθηση της απόλυτης ανάγκης εθελοντικής αιμοδοσίας, ως μια πράξη ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και απόλυτου σεβασμού στην ίδια τη ζωή. Οι ιδέες κατέκλυζαν τους μαθητές μας, που σε αυτό το σημείο πρέπει να θυμίσουμε ότι πρόκειται για δωδεκάχρονα παιδιά, μια και το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας που λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο, για την ώρα λειτουργεί μόνο με την πρώτη τάξη του Γυμνασίου.
Το ζωγραφικό έργο το οποίο επιλέχθηκε ως θέμα για την αφίσα, αφορά την υλοποίηση μιας εξαιρετικής ιδέας, τόσο φρέσκιας και συνάμα δυνατής, σύγχρονης όσο και απόλυτα εναρμονισμένης με την δική μας ηλεκτρονική εποχή. Ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο έχει ανάγκη να φορτιστεί, να μπει στην πρίζα για να μη σβήσει, κατάφερε να γίνει το μέσο το οποίο θα συσχετιστεί συνειρμικά με το τεράστιο δικό μας χρέος να μην αφήσουμε τη ζωή να σβήσει, να χαθεί. Κατάφερε με την αμεσότητα και τη δύναμη που έχει η εικόνα να αφυπνήσει την μέγιστη οφειλή μας να “φορτίζουμε” τη ζωή όσο πιο συχνά μπορούμε, προσφέροντας το πολιτιμότερο για τους συνανθρώπους μας “δώρο ζωής”, το αίμα. Μια πράξη η οποία είναι συνώνυμη με την ανειδιοτελή προσφορά από άνθρωπο σε άνθρωπο, της ίδιας της ζωής.

Οι μαθητές έδωσαν αμέτρητες ιδέες στην συλλογική προσπάθεια για την εύρεση ενός συνθήματος, (σλόγκαν), το οποίο θα συνοδεύει την δυνατή εικόνα στη αφίσα. Οι ιδέες ήταν εξαιρετικές, βγαλμένες μέσα από μια ιδεοθύελλα που η φαντασία της νιότης πυροδοτεί ανεξάντλητα. “Φόρτισε τη ζωή, μην την αφήσεις να σβήσει” ήταν το σύνθημα στο οποίο επιλέγει τελικά να συνοδεύει την εικόνα. Ένα σύνθημα το οποίο είναι άμεσα κατανοητό, ιδιαίτερα στους νέους, που αποτελούν εν τέλει τον κορμό της ομάδας των Εθελοντών Αιμοδοτών.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε το όνομα της μαθήτριας που έδωσε την ιδέα, αλλά και την υλοποίησε εικαστικά. Είναι η Μαριαλένα Μπενάκη, που την ευχαριστούμε θερμά γι' αυτό. Βέβαια ευχαριστούμε και τους υπόλοιπους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας για την δική τους συνεισφορά στην δημιουργία της αφίσας.Τέλος ο διευθυντής του Καλλιτεχνικου Σχολείου και ο σύλλογος των καθηγητών, ευχαριστούν θερμά τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών “Δεσμοί Αίματος” πρωτίστως για την μεγάλη ανθρωπιστική προσφορά τους, παρά τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια εν μέσω πανδημίας και φυσικά για την επιλογή του Σχολείου μας στη δημιουργική υλοποίηση της αφίσας τους. Τους ευχαριστούμε θερμά πάνω απ΄όλα, που σε πείσμα των καιρών, δεν αφήνουν την ελπίδα για ζωή να σβήσει.

Μάγδα Μάρα, εικαστικός
καθηγήτρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ