ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Γκιόλας: Να ενισχυθεί οικονομικά ο κλάδος των Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Ελλάδος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:14:00 μ.μ. |
Γκιόλας
Αναφορά προς τους  Υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων έκανε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Γιάννης Γκιόλας στην οποία αναφέρει τα συσσωρευμένα προβλήματα των Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων.

Αναλυτικά η αναφορά του κ. Γκιόλα:

Με την παρούσα αναφορά μου, σας κοινοποιώ το από 31-1-2022 ψήφισμα της Ένωσης Επιχειρηματιών Τουρισμού - Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Ελλάδος το οποίο υπογράφεται από τον Πρόεδρο και Γραμματέα της.

Με το ως άνω ψήφισμα γίνεται μια λεπτομερής καταγραφή των συσσωρευμένων προβλημάτων που ταλανίζουν εδώ και 23 μήνες τον κλάδο, προβλήματα που παρά την παρέλευση σχεδόν δύο χρόνων δεν έχουν ακόμη βρει τη λύση τους.

Η εμφάνιση του κορωνοϊού είναι πασιφανές ότι περιόρισε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις και μείωσε δραματικά τη δραστηριότητα του τουρισμού. Τα έσοδα κατρακύλησαν και παρά τις όποιες κρατικές οικονομικές ενισχύσεις ή διευκολύνσεις, ο κλοιός των υποχρεώσεων γίνεται όλο και πιο ασφυκτικός.

Ακινητοποιημένα λεωφορεία που πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, γραφεία που υπολειτουργούν αλλά πληρώνουν ενοίκιο και υπαλλήλους, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, όριο ηλικίας διαγραφής τουριστικού λεωφορείου, χρονική ισχύς των vouchers και η ασάφεια στη νομοθεσία σε σημαντικές διαφωνίες με τα υπεραστικά λεωφορεία, είναι τα κυριότερα προβλήματα που απαιτούν άμεση λύση.

Ένας κλάδος που απασχολεί πολλούς εργαζόμενους και έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα από την πανδημία, θα πρέπει να τύχει υποστήριξης από την Κυβέρνηση ώστε να μην αντιμετωπίσει ακόμη και αυτό το πρόβλημα επιβίωσης.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί του εν λόγω θέματος.

Συν:(1) Το από 31/1/2022 ψήφισμα

Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2022

Ο καταθέτων βουλευτής
Γκιόλας Ιωάννης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ