ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Deltacron: Νέα μετάλλαξη "μείγμα" της Όμικρον και της Δέλτα εντοπίστηκε σε 25 ασθενείς στην Κύπρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:26:00 μ.μ. | | |
Deltacron: Νέα μετάλλαξη "μείγμα" της Όμικρον και της Δέλτα εντοπίστηκε σε 25 ασθενείς στην Κύπρο
Ο καθηγητής Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κύπρου, δρ. Λεόντιος Κωστρίκης και η ομάδα του ταυτοποίησαν νέο στέλεχος κορωνοϊού, που αποτελεί κράμα της μετάλλαξης Όμικρον και της μετάλλαξης Δέλτα.

Η μετάλλαξη Deltacron, όπως ονομάστηκε ταυτοποιήθηκε σε 25 ασθενείς στην Κύπρο με COVID-19. Οι 11 εξ αυτών ήταν νοσηλευόμενοι, ενώ οι 14 δε νοσηλεύονταν και ήταν από τον γενικό πληθυσμό.

Δρ Κωστρίκης - Τι ξέρουμε για τη νέα μετάλλαξη

Μιλώντας στην εκπομπή «Τομές στα Γεγονότα» ο δρ Κωστρίκης είπες πως πρόκειται για την μετάλλαξη Deltacron: «Οι 25 ασθενείς στους οποίους εντοπίστηκε η νέα μετάλλαξη, οι 11 ήταν νοσηλευόμενοι και 14 άτομα αφορούν τον γενικό πληθυσμό. Η συχνότητα εύρεσης της νέα μετάλλαξης σε νοσηλευόμενους ήταν υψηλότερη παρά σε άτομα που δεν ήταν νοσηλευόμενοι. Μπορούμε να πούμε πως η συσχέτιση της Deltacron με την νόσο που απαιτούν νοσηλεία δεν είναι τυχαία», είπε ο γιατρός.

Η Deltacron, κατά τον δρ. Κωστίκη, έχει το γονιδιακό υπόβαθρο της μετάλλαξης Δέλτα και σε μικρότερο βαθμό υπάρχει σε ευαίσθητη περιοχή η Όμικρον.

Σημαντικό να αναφερθεί είναι πως η συχνότητα εύρεσης της νέας μετάλλαξης σε νοσηλευόμενους είναι συχνότερη, ενώ ο Δρ. Κωστρίκης είπε πως η συχνότητα εύρεσης της νόσου στον οργανισμό και η πρόκληση εντονότερων συμπτωμάτων της νόσου έχουν άμεση συσχέτιση.

Όσον αφορά τη μεταδοτικότητα του ιού και ως προς το ποια μετάλλαξη θα επικρατήσει, ο καθηγητής είπε ότι “αυτό είναι νωρίς για να φανεί” ενώ εκτίμησε πως η Deltacron ίσως εκτοπιστεί από την μετάλλαξη Όμικρον.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ