ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Παγκόσμια Ημέρα των Υγροτόπων: Έκκληση για δράση από το 1ο Λύκειο Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:27:00 μ.μ. | | | |
Έκκληση για Δράση για τους Υγροτόπους, τους Ανθρώπους και τη Φύση από το 1ο Λύκειο Άργους.

Η 2η Φεβρουαρίου κάθε χρόνο είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Υγροτόπων και στοχεύει στην παγκόσμια ευαισθητοποίηση σχετικά με τον ζωτικό ρόλο των υγροτόπων για τους ανθρώπους και τον πλανήτη μας. 
Αυτή η ημέρα σηματοδοτεί επίσης την ημερομηνία έγκρισης της σύμβασης για τους υγρότοπους στις 2 Φεβρουαρίου 1971, στην ιρανική πόλη Ramsar, στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας.
Γνωρίζοντας οι μαθητές μας ότι το νερό και οι υγρότοποι ενώνονται σε μία αδιαχώριστη συνύπαρξη που είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή, την ευημερία μας και την υγεία του πλανήτη και στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» επισκέφτηκαν το Δήμαρχο Άργους Μυκηνών κ.. Δημήτρη Καμπόσο με συγκεκριμένες ερωτήσεις- προτάσεις για ανάληψη δράσης από μέρους της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να σωθούν οι υγρότοποι του Άργους από την εξαφάνιση και να αποκατασταθούν αυτοί που έχουν ήδη υποβαθμιστεί
Γιατί οι υγρότοποι αποτελούν τμήμα της φυσικής μας κληρονομιάς και παρακαταθήκη για την ποιότητα ζωής των επόμενων γενεών.

Η Διευθύντρια
Λένα Παπαθανασίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ