ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Συγκέντρωση Σωματείων και Φορέων της Αργολίδας στο Ναύπλιο την Παρασκευή 25/2

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:47:00 μ.μ. | | |
Διαμαρτυρία
Απευθύνουμε κάλεσμα σε εσένα εργαζόμενε, συνταξιούχε, αυτοαπασχολούμενε, αγρότη, στις γυναίκες και στη νεολαία, που έχουμε «γονατίσει» από την ακρίβεια με ξεζουμισμένο εισόδημα, που μετράμε πάνω από 23 χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία, για να συντονίσουμε τον αγωνιστικό μας βηματισμό, διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας!


26 Φεβρουάριου είναι η ημέρα που συμπληρώνονται 2 χρόνια από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα.

Αυτά τα δυο χρόνια δεν μείναμε αμέτοχοι, αγωνιστήκαμε για την προστασία της υγείας, της ζωής μας και της λαϊκής περιουσίας, του εισοδήματος μας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας ενάντια στην πολιτική που μας αφήνει απροστάτευτους σε μια πανδημία, στην ακρίβεια, από τα φυσικά φαινόμενα, ενάντια στη βία και τη καταστολή. Αυτός ο αγώνας είναι πολύτιμη παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Είναι ανάγκη οι εστίες αντίστασης να πολλαπλασιαστούν, να απλωθούν παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε μαγαζί, σε κάθε γειτονιά. Να ενωθούν σε ένα μεγάλο ποτάμι καταδίκης της πολιτικής που ευθύνεται για τα προβλήματα που βιώνουμε, σε ένα μεγάλο μέτωπο συλλογικής διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας.

Ως εδώ και μη παρέκει!

Δε δεχόμαστε να πηγαίνουμε στο super market και να υπολογίζουμε τι δεν θα πάρουμε. Να παθαίνουμε ηλεκτροσόκ όταν μας φτάνουν οι λογαριασμοί του ρεύματος. Ένα στα πέντε νοικοκυριά να ξεπαγιάζει, να μην μπορούμε να βάλουμε στο σπίτι μας πετρέλαιο.

Δεν ανεχόμαστε ο ονομαστικός μισθός να μένει καθηλωμένος για πάνω από μια δεκαετία, ο πραγματικός να χαντακώνεται και οι Υπουργοί να αποφασίζουν με τους άθλιους νόμους τον κατώτατο ανάλογα με το πώς διασφαλίζεται η κερδοφορία των ομίλων. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τη μερική απασχόληση, τα ωράρια λάστιχο.

Δε θεωρούμε φυσικό επακόλουθο της πανδημίας τους δεκάδες νεκρούς καθημερινά και τους δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, τον αποκλεισμό ασθενών που έχουν άλλα προβλήματα υγείας από τα νοσοκομεία. Είναι εγκληματική η άρνηση ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, αντιμετωπίζουν την υγεία μας σαν κόστος. Είναι πρόκληση αντί να επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας χωρίς αποζημίωση, να μας σπρώχνει στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα για να αυξάνουν την πελατεία τους και να αβγατίζουν τα κέρδη τους σε βάρος της υγείας και της ζωής μας, να πληρώνουμε μάσκες και τεστ.

Δεν πρόκειται να συμφιλιωθούμε με τη βαρβαρότητα. Είναι πρόκληση και δεν θα επιτρέψουμε την επιβολή ελέγχου, από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία, της συλλογικής οργάνωσης και του αγώνα μας. Η οργανωμένη αντίσταση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, στους νόμους που περιορίζουν τη συλλογική δράση και το απεργιακό δικαίωμα, είναι η μόνη απάντηση.

Καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία τροφοδοτήθηκε και από τους γεωπολιτικούς και οικονομικούς ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων των 2 χωρών. Ο κίνδυνος ανάφλεξης ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσία είναι υπαρκτός και θα την πληρώσει ο ελληνικός λαός γιατί σε μια τέτοια εξέλιξη η χώρα μας είναι στόχος ης καπιταλιστικής Ρωσίας, καθώς με αποφάσεις όλων των κυβερνήσεων, αλλά και με την σύμφωνη γνώμη όλων των αστικών κομμάτων, έχει γίνει μια απέραντη στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ-ΗΠΑ. Η εργατική τάξη και οι λαοί της Ρωσίας και Ουκρανίας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, απεναντίας δεν πρέπει να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντά του κεφαλαίου.

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

Διεκδικούμε:

Ø Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις

Ø Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης

Ø Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Ø Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά

Ø Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια

Ø Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.

Ø Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

Ø Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού

Ø Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης

Ø Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς.

Ø Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας

Ø Να κλείσουν στη χωρά μας οι βάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Ø Καμία εμπλοκή της χωράς μας στις πολεμικές συγκρούσεις ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία.

Ø Να σταματήσει τώρα η αιματοχυσία που προκαλεί ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος.

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/2, ΣΤΙΣ 6:00μμ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ, ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ΕΝ ΟΨΗ ΤΩΝ 2 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ-ΕΦΚΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΓΟΥΣ (ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΓΕ)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ