ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Εξεταστικό Κέντρο Αργολίδας το Νέο Σχολείο για τον 2ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας και Γλώσσας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:31:00 π.μ. | |
Εξεταστικό Κέντρο Αργολίδας το Νέο Σχολείο για τον 2ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας και Γλώσσας
Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Πελοποννήσου, το Γυμνάσιο Μεσσήνης και οι Σύνδεσμοι Φιλολόγων (Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας,Μεσσηνίας), υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σηςΠελοποννήσου, συνδιοργανώνουν τον 2ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας και Γλώσσας για μαθητές-τριες Γυμνασίου Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η διάδοση της ελληνικής γλώσσας και η ορθή χρήση της.

Στο ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ μέλημά μας αποτελεί οι μαθητές να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες καθώς και θετική στάση προς την ορθογραφία και γενικότερα τη σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας. Γι αυτό το λόγο ενισχύουμε τη συμμετοχή και την προετοιμασία των μαθητών μας στο καθημερινό τους πρόγραμμα.

Μέσα από τη συμμετοχή στον διαγωνισμό δίδεται η ευκαιρία στους μαθητές να συνειδητοποιήσουν τη σύνδεση της ορθογραφίας με την ετυμολογία και τη σημασία, με τις ρίζες και την παράδοση της ελληνικής γλώσσας, δηλαδή με αυτό που ονομάζουμε ιστορική ορθογραφία και αποτελεί γνώρισμα της γλώσσας και της κουλτούρας μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον προηγούμενο διαγωνισμό Ορθογραφίας το σχολείο μας ανέδειξε ως πρώτο νικητή του Τελικού τον Κωνσταντίνο Ζουρουφίδη, μαθητή της Α΄ Γυμνασίου του Νέου Σχολείου.

Οι μαθητές-τριες θα διαγωνισθούν ως εξής:

Ο προκριματικός θα διεξαχθεί σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα (Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας) Θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις:

1η φάση προκριματικού


Η 1η φάση του προκριματικού θα διεξαχθεί στα σχολεία των μαθητών-τριών στις 17 Φεβρουαρίου 2022. Τα θέματα θα σταλούν ταυτόχρονα ́ από επιτροπή.

Στην επόμενη φάση του προκριματικού συμμετέχουν από κάθε σχολείο οι δύο πρώτοι/ες μαθητές/τριες από κάθε τάξη καθώς και όλοι/ες οι ισοβαθμήσαντες/σασες μαθητές/τριες.

2η φάση προκριματικού


Η 2η φάση του προκριματικού θα διεξαχθεί σε ένα Γυμνάσιο κάθε Περιφερειακής Ενότητας στις 20 Φεβρουαρίου 2022. Το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ έχει ορισθεί εξεταστικό κέντρο του Νομού Αργολίδας.

3η φάση προκριματικού


Η 3η φάση του προκριματικού θα διεξαχθεί επίσης στις 20 Φεβρουαρίου 2022 στο ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ που έχει αναλάβει να διοργανώσει το διαγωνισμό. Στη φάση αυτή συμμετέχουν οι 5 πρώτοι μαθητές-τριες της 2ης φάσης από κάθε τάξη.

ΤΕΛΙΚΟΣ: Γυμνάσιο Νέας Κίου, 13 Μαρτίου.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ !
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ