ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Κυριακή 8 Μαΐου ο 4ος Αγώνας Δρόμου Ειρήνης «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:49:00 μ.μ. | |
Αγώνας Δρόμου Ειρήνης
Η Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας διοργανώνει αγώνα δρόμου προς τιμή του αγωνιστή και μάρτυρα της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη στα πλαίσια των ετήσιων αγωνιστικών εκδηλώσεων της Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας (παράρτημα της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη -ΕΕΔΥΕ) με επίκεντρο τη γενέτειρα του Κερασίτσα Αρκαδίας.

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ήταν γιατρός, πρωταθλητής στίβου (Βαλκανιονίκης), αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και βουλευτής της ΕΔΑ. Στις 21 Απρίλη 1963 πραγματοποιήθηκε η 1η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης. Παρά την κρατική απαγόρευση, ξεκίνησε η πορεία με χιλιάδες οδοιπόρους. Στη διάρκειά της έγιναν εκατοντάδες συλλήψεις και προπηλακισμοί με δεκάδες τραυματίες. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης με μερικούς άλλους αγωνιστές ολοκλήρωσαν την πορεία. Ένα μήνα μετά στη Θεσσαλονίκη στις 27 Μαΐου 1963 δολοφονήθηκε από παρακρατικούς μηχανισμούς με τη στήριξη και την ανοχή του κράτους.

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από ραγδαίες και σύνθετες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Μέσα σε συνθήκες πανδημίας με ένα σύστημα υγείας στα όρια της κατάρρευσης, παραμένει η δεινή οικονομική κατάσταση για την πλειοψηφία του λαού μας. Από την άλλη κλιμακώνεται η επιθετικότητα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία στην περιοχή της Ουκρανίας αλλά και με την Κίνα, με την εμπλοκή μεγάλου αριθμού κρατών. Κανένας δεν πρέπει να πιστέψει ότι η «αμυντική», στην πραγματικότητα επιθετική συμφωνία παραμονής και επέκτασης των Αμερικάνικων Βάσεων έγινε για την προάσπιση της αμυντικής ικανότητας της χώρας. Αντιθέτως σε αυτές τις διαμάχες η χώρα μας παίρνει μέρος και αναλαμβάνει επικίνδυνες πρωτοβουλίες, βάζοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους. Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ορμητήριο και μαγνήτη επιθέσεων ή αντιποίνων. Δεν εφησυχάζουμε, είμαστε σε εγρήγορση. Αγωνιζόμαστε για την Ειρήνη, την φιλία και την ισότιμη συνεργασία των λαών :

Απαιτούμε:

· Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

· Την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών από τις ΝΑΤΟϊκές αποστολές εκτός συνόρων.

· Το κλείσιμο της Βάσης στη Σούδα και όλων των Βάσεων και στρατηγείων.

· Κατάργηση των πυρηνικών. Καμιά σκέψη για πυρηνικά στην Πελοπόννησο και τον Άραξο.

· Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Το πρόγραμμα του αγώνα:

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 08 Μαΐου 2022 στην Τρίπολη. Η εκκίνηση θα γίνει στις 6.00 το απόγευμα από το πάρκο των αλύγιστων (πλησίον φυλακών Τρίπολης) στον Άγιο Αθανάσιο. Μια ώρα πριν οι Αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης για να παραλάβουν τον αριθμό τους. Για το σκοπό αυτό θα ξεκινήσουν λεωφορεία από την πλατεία Αγ Βασιλείου στις 5.00 το απόγευμα.

Μετά την εκκίνηση οι αθλητές θα κατευθυνθούν στους δρόμους: Ερυθρού Σταυρού, πλ. Ανεξαρτησίας, Εθνομαρτύρων, πλ. Αγ. Βασιλείου, Γεωργίου Ά, πλ. Κολοκοτρώνη, Γρηγόρη Λαμπράκη, Παλιά Εθνική οδό Τρίπολης—Σπάρτης όπου στο χωριό Κερασίτσα στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη θα γίνει αλλαγή κατεύθυνσης προς το χωριό Στάδιο και από κει μέσω του δρόμου Τρίπολης -΄Αστρους από το χωριό Αγ. Σώστης θα κινηθούν προς Τρίπολη. Στην επιστροφή μέσα στην Τρίπολη θα κατευθυνθούν προς τις οδούς: Γρηγορίου Λαμπράκη, πλ. Κολοκοτρώνη, Γεωργίου Ά, πλ. Αγ. Βασιλείου, Τάσου Σεχιώτη, πλ. Πετρινού (τερματισμός).

Σταθμοί ανεφοδιασμού με νερά και ισοτονικό θα υπάρχουν ανά 4 χιλιόμετρα. Στον Τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί, σάντουιτς και γλυκά για τους συμμετέχοντες.


Όλοι όσοι τερματίσουν, θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής. Θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι άνδρες και γυναίκες της γενικής σειράς. Δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ (https://forms.gle/bqmb7acC8uHSGVRb9) έως Τετάρτη 4 Μάη 2022.

Φέτος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μετά τις απονομές των επάθλων στους νικητές θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6973210954 (υπόψη Γιαννόπουλου Ανδρέα).

Για να δείτε το video της διαδρομής κάντε κλικ σε αυτή την διεύθυνση: https://youtu.be/LyVQJcj8NmQ
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 21 ΧΛΜ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 18Ο ΗΛΙΚΙΑΚΟ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ.
ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ.


Ο 4ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» (21 χιλιομέτρων) πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Δήμου Τρίπολης.

Υ.Γ. Κατά την διεξαγωγή του Αγώνα Δρόμου θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού COVID19 σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους που τα καθορίζουν.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ