ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Προετοιμάζεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αντιπυρική περίοδο - 850.000 ευρώ για υδατοδεξαμενές

Δεξαμενές πυροπροστασίας
Εθιμοτυπική επίσκεψη δέχθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας χθες Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, από τον νέο συντονιστή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκο Ρουμελιώτη, ο οποίος έχει έδρα στην Πάτρα.


Με τον νέο συντονιστή, τον οποίον συνόδευε ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβήρας, ο περιφερειάρχης συζήτησε θέματα σχετικά με τον σχεδιασμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου.
Ο Π. Νίκας, σύμφωνα με όσα αναφέρει το επίσημο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια, αφού εξέφρασε την βαθιά του εκτίμηση για το έργο που προσφέρει το Πυροσβεστικό Σώμα, σημείωσε ότι η Περιφέρεια σε κάθε περίπτωση θα το συνδράμει όσον αφορά στην προμήθεια αναλώσιμων -ελαστικά για τα οχήματα, σωλήνες πυρόσβεσης κ.α.-, ενώ παράλληλα ενημέρωσε για την συγκρότηση εκ μέρους της των αποθηκών με υλικά πολιτικής προστασίας σε κάθε μία από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Περιφέρεια έχει προγραμματίσει την προμήθεια υδατοδεξαμενών, με το σχετικό κονδύλιο να ανέρχεται σε 850.000 ευρώ, ζητώντας από την πλευρά της Πυροσβεστικής να υπάρξει η σχετική συνεργασία ώστε να επιταχυνθεί η αγορά τους και η εγκατάστασή τους σε σημεία που θα υποδείξει η εν λόγω Υπηρεσία.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης ζήτησε μόλις ολοκληρωθεί από την Πυροσβεστική ο έλεγχος στις υποδομές πυρόσβεσης -δεξαμενές, κρουνοί κ.α.- να ενημερωθεί άμεσα η Περιφέρεια προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, επισκευών ή αντικατάστασης όσων έχουν υποστεί φθορές, ώστε να επιτευχθεί ετοιμότητα όσο το δυνατόν νωρίτερα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ