ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Φοιτητές ζητούν ουσιαστική διερεύνηση των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση στο ΤΘΣ στο Ναύπλιο

Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου
Τι αναφέρει η “Πανσπουδασική Καλαμάτας” σχετικά με τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτητριών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από καθηγητή του ιδρύματος στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο


“Τις τελευταίες μέρες έχουν έρθει στο φως μια σειρά σοβαρότατες καταγγελίες φοιτητριών του τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου, για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του τμήματος.

Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στους Φοιτητικούς Συλλόγους της Καλαμάτας καταδικάζουμε απερίφραστα τα συγκεκριμένα γεγονότα σεξουαλικής παρενόχλησης.

“Χαιρετίζουμε την απόφαση και το θάρρος των φοιτητριών να καταγγείλουν ανοιχτά τα περιστατικά αυτά και απαιτούμε να υπάρξει ουσιαστική διερεύνηση των καταγγελιών και απόδοση ευθυνών, χωρίς καθυστέρηση”

Μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη υψώνουμε ασπίδα προστασίας σε κάθε νέα, παλεύουμε ενάντια σε κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών.

Ο συλλογικός αγώνας για τα σύγχρονα δικαιώµατα των νέων στη µόρφωση, την υγεία, τη δουλειά, τη ζωή είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας απέναντι στα φαινόµενα της πολύµορφης βίας κατά των γυναικών.

Ταυτόχρονα διεκδικούμε να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας, πρόληψης, στήριξης των γυναικών.

Απαιτούμε:

–Να ξεκινήσουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες νομικές διαδικασίες σε σχέση με τις καταγγελίες των φοιτητριών.

-Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών, με εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία, χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ.

–Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές, σε αθλητικά σωματεία και χώρους αθλητισμού, πολιτισμού, από επιστημονικούς κρατικούς φορείς.

-Στελέχωση ιδρυμάτων και φοιτητικών εστιών με εξειδικευμένες ιατρικές μονάδες για παροχή συμβουλευτικών και ψυχολογικών υπηρεσιών.

Σπάμε τη σιωπή! Παλεύουμε μαζί! Όπλο μας η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη!”
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ