ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Α. Πουλάς: Η κυβέρνηση οδηγεί την κοινωνική ασφάλιση σε αποσύνθεση (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:41:00 π.μ. | |
Ανδρέας Πουλάς
Παρακολουθήστε παρακάτω σημεία της ομιλίας του βουλευτή Ν. Αργολίδας, Ανδρέα Πουλά στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τον e-ΕΦΚΑ


· Το παρόν νομοσχέδιο που συνιστά στην ουσία ασφαλιστική «απορρύθμιση» και όχι μεταρρύθμιση αφού:

· Φέρνετε σε διευθυντικές θέσεις Golden boys από την ελεύθερη αγορά, με παχυλούς μισθούς, μετατρέποντας τον δημόσιο φορέα του ΕΦΚΑ σε ανώνυμη εταιρία και δημιουργώντας υπαλλήλους δύο ταχυτήτων. Κύριοι της κυβέρνησης δεν μπορεί να προσφέρετε τέτοιους μισθούς σε στελέχη δικής σας επιλογής τη στιγμή που έχετε αφήσει όλους του γιατρούς του ΕΣΥ που αγωνίζονται μέσα στην πανδημία με μισθούς πείνας αρνούμενοι να τους κάνετε οποιαδήποτε αύξηση. Για ορισμένους λοιπόν λεφτά υπάρχουν για άλλους δεν υπάρχουν; Τι έχετε να πείτε στους νοσηλευτές και το λοιπό υγειονομικό προσωπικό που σας ζητούν τόσο καιρό να τους εντάξετε στα Βαρέα και Ανθυγιεινά αλλά εσείς τους αγνοείτε προκλητικά;

· Δημιουργείτε μία μονάδα εσωτερικού ελέγχου, αντικαθιστώντας το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, επιστρέφοντας τον δημόσιο τομέα σε εποχές περασμένων δεκαετιών.

· Καθιερώνετε οριστικά τις κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων προμήθειες, διαχειριζόμενοι τα οικονομικά του φορέα χωρίς λογοδοσία, χωρίς έλεγχο και χωρίς καμία δημοσιονομική ευσυνειδησία. Όταν θα εκτροχιαστούν όμως και εδώ οι δαπάνες, θα αναζητάτε ευθύνες και θα βρείτε αφορμή να μειώσετε ακόμα περισσότερο το κοινωνικό κράτος.

· Και τέλος βάζετε χέρι στην περιουσία του ΕΦΚΑ δημιουργώντας μία ανώνυμη εταιρία στα δικά σας μέτρα, με σκοπό δήθεν την αξιοποίησή της, ενώ υπάρχει η Διεύθυνση Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας του φορέα, η οποία και απέφερε κέρδη 5,5 εκατομμυρίων ευρώ από τη λειτουργία της, παρά τις τρομερές ελλείψεις της σε υποδομές, εξοπλισμό, ψηφιοποίηση και προσωπικό.

· Η κοινωνική ασφάλιση δεν μπορεί να είναι έρμαιο πελατειακών σχέσεων, αδιαφάνειας και κακής διαχείρισης. Δεν αφορά σε δικά σας χρήματα αλλά στις εισφορές εκατομμυρίων ασφαλισμένων και έχετε χρέος να τα διαχειρίζεστε με σωφροσύνη, υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον.

· Το Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ έχει συμβάλλει καθοριστικά στην δημιουργία του κοινωνικού κράτους από τη δεκαετία του 1980 και μετά. Για εμάς συνιστά προϋπόθεση κοινωνικής συνοχής, κοινωνικής δικαιοσύνης, οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας. Σας ζητούμε λοιπόν, να αποσύρετε το παρόν σχέδιο νόμου, στο οποίο είμαστε κάθετα αντίθετοι.

Δείτε παρακάτω το βίντεο:

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ