ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Επιτροπή μπλόκου αγροτών Αργολίδας: Συνάντηση με κυβέρνηση και Γενική Συνέλευση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:34:00 μ.μ. | | |
Αποκλεισμός δρόμου από αγρότες
Κάτω από την πίεση του πολυήμερου αγώνα μας και της κλιμάκωσης των τελευταίων ημερών, η κυβέρνηση δέχτηκε συνάντηση με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.
Η συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΠΕΜ με το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Ενέργειας, θα γίνει την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, στις 8:30 π.μ. στην Αθήνα, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την ίδια ημέρα στις 5:30 μμ θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στο σημείο του μπλόκου, στον δρόμο των Αρχαιοτήτων στο ύψος του Αγ. Γεωργίου, όπου συλλογικά θα καθορίσουμε τα επόμενα βήματά μας, με βάση και τις εξελίξεις από την συνάντηση στο υπουργείο.

Με την δύναμη του σκληρού αγώνα που δίνουμε όλες αυτές τις ημέρες, με την δύναμη του πανελλαδικού συντονισμού της πάλης μας και την αλληλεγγύη των φορέων του μαζικού κινήματος, αποφασιστικά συνεχίζουμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

- Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

- Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά κ.α.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

- Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ