ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Μαρία Ράλλη: Και οι μαριονέτες στέλνουν το δικό τους μήνυμα ειρήνης από το Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:14:00 μ.μ. | | |
Απόκριες
Ο πόλεμος έχει ρίξει βαριά τη σκιά του κάνοντας στην Ευρώπη με δεκάδες ανθρώπινες ζωές να χάνονται από την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στο ουκρανικό έδαφος.

Ωστόσο, η ζωή συνεχίζεται με επιτηδευμένες επίσημες αποσιωπήσεις και αφορισμούς, αλλά, και ίσως το πιο σημαντικό, με την καταδίκη του πολέμου από τους λαούς, με όποιους εκφραστικούς τρόπους επιλέγει ο καθένας μόνος του ή μέσα από συλλογικότητες και θεσμούς
Το Ναύπλιο σε αυτή τη συγκυρία στέλνει το δικό του αντιπολεμικό μήνυμα, σε αποκριάτικη ατμόσφαιρα, αλλά με μαριονέτες και κούκλες που εμφανίστηκαν στους δρόμους του Ναυπλίου με θλιμμένα τα πρόσωπά τους για αυτά που συμβαίνουν και μας έχουν συγκλονίσει. Το χαμένο χαμόγελό τους μας υπενθυμίζει τη βαναυσότητα του πολέμου και πως ο πόλεμος αλλάζει τις ζωές μας.
Στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η κυρία Μαρία Ράλλη, Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Ναυπλιέων και Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ναυπλιέων) έγραψε:

«Και ενώ σύννεφα καπνού σκεπάζουν τον ουρανό της Ουκρανίας, στην πόλη του Ναυπλίου ξεπρόβαλλαν η κυρία με τις πεταλούδες και οι μαριονέτες.
Αυτή τη φορά όχι απλά για να προσθέσουν μια πινελιά στον διάκοσμο της πόλης ,αλλά για να στείλουν ένα μήνυμα σε όλους όσοι κινούν τα νήματα: ‘‘Να προβληματιστούμε γιατί,ενώ όλοι θέλουμε την ειρήνη, κάνουμε τα πάντα για να οδηγηθούμε σε πόλεμο;’’

Ο σχεδιασμός μας για την παρουσία τους στην πόλη ήταν διαφορετικός, όμως τα υγειονομικά πρωτόκολλα μπήκαν πάλι εμπόδιο μας...
Ωστόσο , αυτές τις ημέρες θα μας εκπλήσσουν με την παρουσία τους σε διάφορα σημεία της πόλης...

Ας ευχηθούμε και ας ελπίσουμε ότι θα ακουστούν όλες οι φωνές και όλα τα μηνύματα για να επανέλθει η ειρήνη και η κανονικότητα στη ζωή όλων μας και οι μάσκες να παραμείνουν ως έθιμο της Αποκριάς και όχι ως συνήθεια ζωής...»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ