ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Γιάννης Γεωργόπουλος: Κύριε Λάμπρου μας γυρνάς χρόνια πίσω, στην εποχή του Μαυρογυαλούρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:19:00 μ.μ. | |
Γιάννης Γεωργόπουλος
Διαπιστώνω ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. κ. Τάσος Λάμπρου, έχει καταληφθεί από μια ανεξήγητη αδημονία και ανυπομονησία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ψήφισης από το Δημοτικό Συμβούλιο του οικονομικού απολογισμού – ισολογισμού του Δήμου Ερμιονίδας για το οικονομικό έτος 2020.


Αγαπητέ Τάσο γιατί είσαι τόσο βιαστικός;

Αφού γνωρίζεις πολύ καλά ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων οι ημερομηνίες που επικαλείσαι είναι ενδεικτικές και όχι δεσμευτικές.

Γιατί τόση φούρια και τόση πρεμούρα για την ψήφιση του συγκεκριμένου θέματος, όταν γνωρίζεις ότι ελάχιστοι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα έχουν ψηφίσει τον οικονομικό απολογισμό – ισολογισμό του οικονομικού έτους 2020;

Και μάλιστα όταν γνωρίζεις ότι είναι σύνηθες η συγκεκριμένη διαδικασία να ολοκληρώνεται μέσα στο πρώτο οκτάμηνο του 2022;

Σε ενημερώνω ότι ο οικονομικός απολογισμός – ισολογισμός του οικονομικού έτους 2018, δεν έχει ψηφιστεί μέχρι σήμερα από το 48% των Δήμων όλης της χώρας.

Επί του πρακτέου τώρα, για να σου φύγει και καημός, ο οικονομικός απολογισμός – ισολογισμός του Δήμου Ερμιονίδας για το οικονομικό έτος 2020 βρίσκεται στην τελική φάση της ολοκλήρωσης και εντός του Φεβρουαρίου θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Οικονομική Επιτροπή.

Οπότε εφόσον γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική καθυστέρηση στο θέμα που θίγεις, είναι φανερό ότι προσπαθείς να πετάξεις την μπάλα στην εξέδρα και να ξεφύγεις από το φλέγον ζήτημα που είναι το έργο της αντικατάστασης 5.744 παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών από νέα σύγχρονης τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας.

Το χειρότερο για σένα είναι ότι συνεχίζεις να ακολουθείς παλαιοκομματικές μεθόδους εποχής Μαυρογυαλούρου πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα, μιλώντας για “ύποπτα” δάνεια, “ψεύτικες” αναλύσεις βιωσιμότητας της πρότασης και “προβληματικούς” όρους διακήρυξης των διαγωνισμών.

Τάσο, είναι “ύποπτο” ένα δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), το οποίο θα έρθει επανειλημμένως προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου θα πρέπει μεταξύ άλλων να εγκριθούν η αναγκαιότητα του δανεισμού, οι όροι της σύμβασης, το επιτόκιο, η δόση και αναλυτικά στοιχεία για την εξασφάλιση των απαιτούμενων κεφαλαίων για την εξυπηρέτηση του δανείου;

Θεωρείς “ψεύτικη” την ανάλυση βιωσιμότητας μιας μελέτης, η οποία με απλά νούμερα αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι το συγκεκριμένο έργο έχει μηδενικό κόστος και θα αποφέρει μεγάλα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για τον Δήμο Ερμιονίδας και τους Δημότες;

Θα σου αναφέρω μόνο ένα απλό παράδειγμα, το οποίο δεν μπορείς να αμφισβητήσεις, την αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων που σήμερα κοστίζουν στον Δήμο Ερμιονίδας πάνω από 30.000,00€ το χρόνο.

Δεν θα έχουμε ποτέ καμία καμένη λάμπα και έτσι θα εξοικονομήσουμε στα 10 χρόνια πάνω από 300.000,00€, μόνο λόγω της παύση εφοδιασμού λαμπτήρων και αναλωσίμων υλικών.

Είναι απλά μαθηματικά Τάσο μου!

Θεωρείς “προβληματικούς” τους όρους της διακήρυξης ενός διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού ύψους 2.369.801,20 € από τον οποίο θα προκύψει ο ανάδοχος, σύμφωνα με όλες τις ισχύουσες και προβλεπόμενες διατάξεις του Νόμου;

Δεν βλέπεις ότι σε αντίστοιχα έργα αντικατάστασης των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών από νέα σύγχρονης τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας, έχουν προχωρήσει πάνω από 70 Δήμοι της Ελλάδας, ακολουθώντας ακριβώς την ίδια διαδικασία δανεισμού από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων;

Και μάλιστα στην συντριπτική πλειοψηφία αυτών των Δήμων, υπήρχε η σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης, όπως για παράδειγμα συνέβη στον γειτονικό Δήμο Άργους – Μυκηνών.

Διαπιστώνω με λύπη μου, αγαπητέ Τάσο, πως δυσκολεύεσαι ακόμα να κατανοήσεις πως οι Δημότες στους οποίους αναφέρεσαι, επέλεξαν σε ποσοστό 60% το πρόγραμμα της παράταξης “Δυνατή Ερμιονίδα” και έχω την υποχρέωση να το υλοποιήσω.

Επίσης, δυσκολεύεσαι να καταλάβεις πως το να κάνεις μια στείρα και παλαιοκομματική αντιπολίτευση χωρίς προτάσεις, είναι πλέον ξεπερασμένο.

Επειδή κατανοώ την σφοδρή επιθυμία σου να γίνεις κάποια στιγμή Δήμαρχος, σε συμβουλεύω να παραδειγματιστείς από εμένα και να ακολουθήσεις την δική μου αντιπολιτευτική τακτική, όπου πάντα έλεγα ΝΑΙ σε κάθε αναπτυξιακό έργο για τον τόπο μας.

Άσε λοιπόν τον ξύλινο και μηδενιστικό πολιτικό λόγο. Δεν την βαρέθηκες πια αυτή την καραμέλα;

Προσπάθησε να συμβαδίσεις με τις απαιτήσεις των καιρών.

Είναι φανερό πως χρειάζεσαι ένα reset, όπως θα έλεγε και η νεολαία μας.

Όταν δεν γνωρίζουμε αυτό που επιτάσσει η εποχή ρωτάμε και πάντα κερδίζουμε. Μην το γράφεις μόνο, υιοθέτησέ το!

Γιάννης Γεωργόπουλος
Δήμαρχος Ερμιονίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ