ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Α. Πουλάς: Χωρίς λογική η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τους Ανταποκριτές του ΟΓΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:20:00 μ.μ. | |
Α. Πουλάς
Ένα ακόμη πλήγμα δέχθηκε ο αγροτικός πληθυσμός του Νομού μας αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση από την απόφαση του Διοικητή του e- ΕΦΚΑ, για παύση των ανταποκριτών του ΟΓΑ-eΕΦΚΑ.


Η απόφαση αυτή αναμένεται να προκαλέσει πολύ μεγάλη ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση στους πολίτες του Νομού μας και μεγάλη καθυστέρηση στην διεκπεραίωση των ασφαλιστικών τους υποθέσεων.

Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις οι συμπολίτες μας θα αναγκάζονται να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα για να επισκεφτούν το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Ναυπλίου, γεγονός που θα τους επιβαρύνει με επιπλέον έξοδα, όντας ήδη σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Από την άλλη πλευρά δημιουργείται και ο προβληματισμός κατά πόσο το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Ναυπλίου είναι έτοιμο να σηκώσει το επιπλέον εργασιακό βάρος που θα προκύψει από αυτή την απόφαση, καθώς και πόσο γρήγορα θα διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις με δεδομένο ότι λόγω της πανδημίας οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ λειτουργούν μόνο κατόπιν ραντεβού με αποτέλεσμα να υπάρχει ήδη μεγάλη καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τα τελευταία δύο χρόνια είδαμε την σταδιακή κατάργηση υπηρεσιών και δομών που εξυπηρετούσαν άμεσα τους κατοίκους κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Στον νομό μας είχαμε την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου, του καταστήματος ΕΦΚΑ Άργους αλλά και αστυνομικών τμημάτων, υποκαταστημάτων τραπεζών και καταστημάτων ΕΛΤΑ με αποκορύφωμα την κατάργηση των τοπικών ανταποκριτών του ΟΓΑ.

Αποδοκιμάζουμε την παραπάνω απόφαση που δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας ενώ ταυτόχρονα υποβαθμίζει τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και ζητούμε την άμεση κατάργηση της και την πλήρη επαναφορά ενός επιτυχημένου θεσμού που πρόσφερε ουσιαστικές υπηρεσίες στους πολίτες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ