ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Α.Πουλάς: Οι αγρότες της Αργολίδας περιμένουν έργα και όχι μόνο λόγια...

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:57:00 μ.μ. | | |
Δήλωση έκανε ο βουλευτής, Ανδρέας Πουλάς για την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σ. Λιβανού στο Ν. Αργολίδας.

Ο κ. Πουλάς δήλωσε:

"Οι ζημιές που σημειώθηκαν στα πορτοκάλια και στα κηπευτικά από τον παγετό και τις χιονοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας είναι ολοκληρωτικές.

Ο αγροτικός κόσμος της Αργολίδας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και η Πολιτεία πρέπει άμεσα να δώσει λύσεις. Οι αγρότες περιμένουν έργα και όχι μόνο λόγια από την κυβέρνηση. 

Από τη σημερινή σύσκεψη όμως με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έφυγαν με αναπάντητα ερωτηματικά.

 Εμείς ζητάμε από την κυβέρνηση άμεσα να ξεκινήσει η καταγραφή όλων των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Θα πρέπει να δοθούν γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις στους αγρότες που επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα προκειμένου να ορθοποδήσουν και να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα. 

Καλούμε όμως την ηγεσία του Υπουργείου να πάει και ένα βήμα παραπέρα και να προχωρήσει σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την αναδιάρθρωση του φυτικού κεφαλαίου του Ν. Αργολίδας που θα εξασφαλίσει βιώσιμες καλλιέργειες και λιγότερο ευπαθείς στην κλιματική αλλαγή."
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ