ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Προς ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης η μεταφορά νερού από την διώρυγα Αναβάλου στην περιοχή της Ασίνης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:34:00 μ.μ. | | |
Ανάβαλος
Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνεδρίασε την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου.


Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή ενέκρινε την διάθεση πίστωσης περί τις 140.000 ευρώ για προνοιακά ιδρύματα της Περιφέρειας.

Ενέκρινε επίσης την υποβολή πρότασης για ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020 του έργου μεταφοράς νερού από την διώρυγα Ανάβαλου στην περιοχή της Ασίνης και συγκεκριμένα στο τμήμα από Αρια μέχρι την δεξαμενή Ταλιώτη νο1.

Ακόμα, εγκρίθηκε το πρακτικό αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών και αιτήσεων συμμετοχής στην μέσω του ΕΣΗΔΗΣ ανοικτή διαδικασία για το προϋπολογισμού 740.000 ευρώ έργου συντήρησης και βελτίωσης του επαρχιακού δρόμου Κόρινθος – Σοφικό – Αγγελόκαστρο, στο τμήμα Εξαμίλια – Ξυλοκέριζα – Γαλατάκι καθώς και της διακλάδωσης του επαρχιακού δρόμου 19 προς Κόρφο.

Η Επιτροπή ενέκρινε επίσης την διενέργεια α) δημοπρασίας για το προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ έργου συντήρησης κατά τμήματα του επαρχιακού δρόμου Καλαμάτα – Καρδαμύλη – Οίτυλο, β) ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 700.000 ευρώ έργο συντήρησης του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Αρκαδίας και γ) ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 3.822.580,65 ευρώ έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της Τρίπολης, στην περιοχή Ζευγολατιού – Νεοχωρίου.

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή προέβη στην έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης και υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 του έργου αναβάθμισης του Γηροκομείου Σπάρτης “Οι Αγιοι Ανάργυροι”, όπως και προγραμματικής σύμβασης μεταξύ

της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ανατολικής Μάνης για το προϋπολογισμού 1.019.000 ευρώ έργο που αφορά σε ασφαλείς οδικές διαδρομές Ανατολικής Μάνης για τη σύνδεση σημείων με πολιτιστική, τουριστική, ιστορική, γεωγραφική και περιβαλλοντική σημασία (από Ε.Ο. Ν. Μαραθέα – Μαραθέα – Καρβελά – Κονάκια – Λυγερέα – Κρήνη – Πλάτανος – Σμύνος – Αιγιές- Ε.Ο.).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ