ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Τραγουδώντας τη χελιδόνα και με ανθοστολισμένα λάβαρα υποδέχονται την άνοιξη στο Δήμο Ναυπλιέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:23:00 μ.μ. | | | |
Ναύπλιο
1η Μαρτίου αύριο και η Πειραματική Σκηνή του ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων καλωσορίζει την Άνοιξη με μια ξεχωριστή δράση !

Συμφωνα με την Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών και του ΔΟΠΠΑΤ  κ. Μαρία Ράλλη: "Πομπές μαθητών , στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων περιπάτων , βγαίνουν στο Ναύπλιο, στην Τίρυνθα, στην Αγία Τριάδα και στο Ανυφί, τραγουδώντας τη χελιδόνα , κρατώντας ανθοστολισμένα λάβαρα, τη πρώτη μέρα της Άνοιξης και αναγγέλλουν το ξύπνημα της βλάστησης και το διωγμό του χειμώνα.
 
Το δρώμενο είναι εμπνευσμένο από τους ανοιξιάτικους αγερμούς, που τελούνταν παντού στην Ελλάδα με τελετουργικές πομπές και χρήση φυτομορφικών αρχέγονων ειδωλίων, γιορτάζοντας τον ερχομό της ανα-γέννησης της φύσης.

Αυτούς τους καιρούς τους τόσο δύσκολους , μετά από την πανδημία που μας στέρησε την ομορφιά της ζωής και τώρα να βιώνουμε τα κακά του πολέμου , αξίζουν τα συγχαρητήρια και τα ευχαριστώ μας όλοι....

Ξεκινώ από την ακούραστη , ανήσυχη και ιδιαίτερη Βάλια Ρεντούλη, όλα τα μέλη της ομάδας της , τα παιδιά , τους εκπαιδευτικούς , τα Δ.Σ. των Συλλόγων και Κηδεμόνων και φυσικά τα μέλη του Δ.Σ. του ΔΟΠΠΑΤ που στηρίζουν τέτοιου είδους δράσεις .

Καλή Άνοιξη στις καρδιές μικρών και μεγάλων ..."
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ