ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Ανακοίνωση πρώην εκπροσώπων της Γ.Γ. Ισότητας στην Επιτροπή Ισότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:35:00 π.μ. | |
Ισότητα
"Με μεγάλη μας λύπη, πληροφορηθήκαμε για τα περιστατικά παρενόχλησης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ειδικά στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών, που εδρεύει στο Ναύπλιο.

Ως τοπικές κοινωνίες, καλούμαστε να καταδικάσουμε τέτοια γεγονότα, να μην τα ανεχόμαστε, να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στα θύματα και να ζητήσουμε:

Να προστατευθούν τα θύματα, με κάθε τρόπο.

Να απομακρυνθεί άμεσα ο θύτης από τον χώρο του Πανεπιστημίου.

Να λειτουργήσει η Επιτροπή Ισότητας της Περιφέρειας, με διευρυμένες αρμοδιότητες και για τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ώστε να μπορούν να απευθύνονται σε αυτά και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Να αναβαθμιστούν και να αυξηθούν οι δημόσιες δομές (Συμβουλευτικά Κέντρα, Ξενώνες Φιλοξενίας, τηλεφωνική γραμμή SOS 15900) για τις γυναίκες θύματα κακοποίησης.

Να εκπονηθούν ειδικά και μόνιμα προγράμματα εμπέδωσης της κουλτούρας του σεβασμού και της έμφυλης ισότητας, σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τα ΜΜΕ, την αστυνομία, το δικαστικό και εισαγγελικό σώμα, κλπ.

Να γίνει πλήρης εφαρμογή του ν.4531/2018 (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης) και του ν.4604/2019(Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων).

Να αξιοποιηθούν κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης για θέματα ισότητας των φύλων και καταπολέμησης της έμφυλης βίας."

Ουρανία Δεληγιάννη-Παπαζαχαρία, Οικονομολόγος, κάτοικος Τρίπολης

Χαρά Κιουρή, Φυσικός, Med, κάτοικος Καλαμάτας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ