ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Αργολίδα: Ένας πανέμορφος αργυροτσικνιάς στον υγρότοπο Ναυπλίου - Νέας Κίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:20:00 π.μ. | | |
Πτηνό
Πτηνό μεγάλων διαστάσεων το αργυροτσικνιάς  που εντόπισε ο φωτογραφικός φακός στον υγρότοπο της περιοχής Νέας Κίου στην Αργολίδα την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022. 
Επιβλητικό πουλί με ψηλά πόδια και ιδιαίτερα μακρύ λαιμό, ολόλευκο. Έχει κίτρινο ράμφος που όμως πριν την αναπαραγωγική περίοδο αποκτά ολόμαυρο χρώμα. 
 Όπως όλοι οι ερωδιοί, όταν πετάει, μαζεύει τον μακρύ λαιμό του στην πλάτη του, έχοντας τεντωμένα πίσω τα μακριά του πόδια. 
Ο Αργυροτσικνιάς εξαπλώνεται σε όλες τις ηπείρους, είναι όπως λέμε ένα «κοσμοπολίτικο» είδος πουλιού. Αναπαραγωγικές αποικίες του Αργυροτσικνιά υπάρχουν σε μεγάλους υγροτόπους της Βόρειας Ελλάδας και στην Ευρώπη εμφανίζει τις τελευταίες δεκαετίες τάση διεύρυνσης της εξάπλωσής του βορειότερα, σε χώρες όπου δεν αναπαράγονταν προηγούμενα. 
Περιμένει ακίνητος για πολύ ώρα ή περπατά αργά μέχρι να περάσει δίπλα του το ψάρι που αστραπιαία θα καμακώσει. Μάλιστα έχουν καταγραφεί μέχρι και 26 διαφορετικοί τρόποι που κυνηγά.Η λεία του αποτελείται κυρίως από ψάρια αλλά και ερπετά και μικρά τρωκτικά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ