ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Από το Άργος ξεκίνησε το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Αργολίδας (βίντεο)

Νταραβάνογλου
Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας και η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής με πρωτοβουλία και ευλογία του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου, στα πλαίσια της διατηρήσεως και διαδόσεως της ψαλτικής τέχνης και της πατριαρχικής ψαλτικής παραδόσεως διοργάνωσε διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο στο Άργος και στο Ναύπλιο.
Κατά την πρώτη ημέρα στο σεμινάριο ψαλτικής τέχνης που έγινε στο κέντρο νεότητας της Μητροπόλεως Αργολίδας στην πόλη του Άργους , εισηγητής ήταν ο Άρχων Μαϊστωρ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Γρηγόριος Νταραβάνογλου , με θέμα "Πατριαρχική Ψαλτική Παράδοση και Πατριαρχικοί ψάλτες".
Στη συνέχεια του σεμιναρίου ακολούθησε ειδική εκδήλωση κατά την οποία ο Άρχων παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο "Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΨΑΛΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ" ,το οποίο είναι αφιερωμένο στην Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Αρχιεπίσκοπον Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικόν Πατριάρχην κ.κ Βαρθολομαίον, επί τη συμπληρώσει τριαντακονταετούς Πατριαρχίας από της αναρρήσεώς του εις τον Πατριαρχικόν θρόνον της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας (1991-2021).
Μέλη από το βιβλίο απέδωσε ο συγγραφέας κ. Γρηγόριος Νταραβάνογλου Άρχων Μαϊστωρ της Μ.Τ.Χ.Ε , ο κ. Γρηγόριος Κακούρης, Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ Αργολίδος , Καθηγητής- Πρωτοψάλτης και τμήμα του χορού της Σχολής Βυζαντινής μουσικής της Ι.Μ Αργολίδος. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε κι ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος ,ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων την καλή δουλειά που γίνεται στην σχολή Βυζαντινής μουσικής και την αναγκαιότητα να βγαίνουν καλοί και ταπεινοί ψάλτες .
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και προλόγισαν ,ο κ.Γεώργιος Δαρλάσης, Πρωτοψάλτης και επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδος "ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ", ο κ. Ιωάννης Χαβιαρλής διδάσκων Καθηγητής της Σχολής, και ο κ. Δημήτριος Καρκαλάτος , Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής – Πρωτοψάλτης.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε συζήτηση- σχόλια επί της παρουσίασης του βιβλίου του Άρχοντος με συντονιστή τον κύριο Γρηγόριο Κακούρη , Δ/ντή της Σχολής. Στην εκδήλωση συμμετείχε στο πάνελ και ο ψάλτης Ιωάννης Παρασκευόπουλος ,ενώ την γραμματειακή υποστήριξη είχε ο Πρεσβύτερος Θεόδωρος Στεργίου και η Πρεσβυτέρα Αικατερίνη Πολίτου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ