ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Γιάννης Γκιόλας: Με τη γνωστή τακτική της απαξίωσης χαρίζεται και ο ΕΦΚΑ σε ιδιώτες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:08:00 π.μ. | |
Γκιόλας ΣΥΡΙΖΑ
Η ιδεοληψία των άκρατων νεοφιλελευθεριστών της Νέας Δημοκρατίας του Κ. Μητσοτάκη βάζει απροκάλυπτα πλέον χέρι στον ΕΦΚΑ, με την εύκολη λύση της συκοφάντησης των εργαζομένων στο Δημόσιο φορέα ως τεμπέληδες και αδιάφορους. Aντί αυτών προωθεί τα δικά της ακριβοπληρωμένα golden boys με επιπλέον σκοπό να «αξιοποιήσει» την τεράστια περιουσία του εις βάρος των συμφερόντων των ασφαλισμένων.

· Προκαλούν το δημόσιο αίσθημα οι μισθοί των γαλάζιων golden boys με 8.132 ευρώ μηνιαίως, έναντι των 2.200 ευρώ των δημόσιων λειτουργών. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για μια πρόβα της επικείμενης εισβολής στο Δημόσιο χώρο ενός μοντέλου, μοναδικού στην Ευρώπη, με σκοπό την άλωση του Κοινωνικού κράτους. Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση και Πρόνοια και φυσικά τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

· Ακολουθώντας τη γνωστή της τακτική απαξίωσης των Δημοσίων υπαλλήλων, η Κυβέρνηση κατασυκοφαντεί τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ σας υπεύθυνους που καθυστερούν οι συντάξεις, παρά το γεγονός ότι είναι η ίδια υπεύθυνη για την μείωση του προσωπικού του σχεδόν στο μισό. Ταυτόχρονα, εξοργίζουν οι δαπάνες εκατομμυρίων με απ’ευθείας αναθέσεις σε οτιδήποτε άλλο εκτός από το να διασφαλιστεί ένα σύγχρονο λογισμικό για την παράλληλη ασφάλιση και την ενίσχυση του ΕΦΚΑ σε εξοπλισμό με κατάλληλα εργαλεία και συστήματα.

· Είναι σε όλους γνωστό ότι επί των ημερών της ΝΔ, το προσωπικό μειώθηκε κατά 40% ενώ κατάπληξη προκαλεί το γεγονός ότι, παρά τη μνημονιακή δέσμευση για μία πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις, που ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε στο μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καταφέρει να αναπληρώσει τον χαμένο αριθμό εργαζομένων από συνταξιοδοτήσεις.

· . Αυτή τη στιγμή υπάρχουν προς άμεση πρόσληψη 683 νέοι επιστήμονες του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που είχαν δουλέψει στον ΕΦΚΑ εκδίδοντας 25.000 συντάξεις το μήνα και κοστίζοντας μόνον 7 εκ. το χρόνο από ευρωπαϊκούς πόρους συν 400 ειδικευμένοι απόφοιτοι του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Όλους αυτούς η κυβέρνηση τους απαξιώνει και τους πετάει στο καλάθι των αχρήστων, προτιμώντας τους χρυσοπληρωμένους ιδιώτες. Ενώ ξέρει ότι οι ιδιώτες που πιστοποίησε πριν 10 μήνες δεν εξέδωσαν ούτε μία σύνταξη.

· Ως αντιστάθμισμα στην αγανάκτηση του κόσμου στην καθυστέρηση έκδοσης των συντάξεων, εφευρέθηκε με απευθείας –πάλι- ανάθεση η δημιουργία του τηλεφωνικού κέντρου 1555 σε ιδιωτική εταιρεία, έναντι 12,1 εκ. για ένα χρόνο!



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ