ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Ξεχωριστή επίσκεψη στα απομεινάρια της βιομηχανικής ιστορίας της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:16:00 μ.μ. | |
Σταθμός Μύλων
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ξεχωριστή ξενάγηση στην βιομηχανική Αργολίδα την Κυριακή 27/2/2022 που διοργάνωσε η "ΒΙΔΑ ΑΜΚΕ" με ξεναγό την Ματίνα Χουντάλα.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν σημαντικά απομεινάρια μιας ξεχωριστής βιομηχανικής ιστορίας με εργοστάσια κονσερβοποιίας, υφαντουργίας σταθμούς τρένων κα.
Η περιήγηση διήρκησε περίπου 3 ώρες σε τόπους και σημεία όπου η βιομηχανική δημιούργησε στην Αργολίδα,  εργοστάσια κονσερβοποιίας, κλωστοϋφαντουργίας, καπνεργοστάσια αλλά και την σιδηροδρομική σύνδεση του Άργους - Ναυπλίου με κεντρικά λιμάνια."
"Στην ΒΙΔΑ προσπαθήσαμε να «δούμε» λίγο διαφορετικά αυτόν τον φημισμένο τόπο. Τρέξαμε οργανώσαμε, προβληματιστήκαμε για την βέλτιστη διαδρομή γιατί ήμασταν σίγουροι πως η «βιομηχανική» προσέγγιση θα φανέρωνε κτίρια και ιστορίες εξίσου σημαντικές με αυτές του Αγαμέμνονα, του Ευρυσθέα ή του Σταϊκόπουλου & Μοσχονησιώτη. Ιστορίες άγνωστες στο ευρύ κοινό μα εξίσου σημαντικές όσον αφορά τις αλλαγές που έφεραν στην ζωή του τόπου." ανέφερε η Ματίνα Χουντάλα.

Στον ιστότοπο της ΒΙΔΑ μπορείτε να βρείτε πλούσιο υλικό και από άλλες περιοχές vidarchives.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ