ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Συνάντηση Ανδριανού με εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών Δαλαμανάρας και Αγίας Τριάδας στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:02:00 μ.μ. | | | |
Ανδριανός με αγρότες
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συναντήθηκε με εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών της Δαλαμανάρας και της Αγίας Τριάδας μετά από πρόσκλησή τους, με τους οποίους και συζήτησε τα ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς της Αργολίδας.


Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών συζητήσαμε το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες στην Αργολίδα, τόσο σε ό,τι αφορά τις καταστροφές των καλλιεργειών και του φυτικού κεφαλαίου από την πρόσφατο παγετό, όσο και τις συνέπειες της εξωγενούς αύξησης του κόστους της ενέργειας, των τιμών των αγροτικών εφοδίων και της έλλειψης εργατικών χεριών.

Ενημέρωσα τους παραγωγούς για τις ενέργειες που έχω ήδη αναλάβει, την πρόσφατη επίσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ στην Αργολίδα, αλλά και την προχθεσινή μου συνάντηση με τον νέο Υπουργό Γιώργο Γεωργαντά.
Η βούληση της Κυβέρνησης και του ΕΛΓΑ για δίκαιη και έγκαιρη αποζημίωση των πληγέντων αγροτών έχει ήδη δηλωθεί αρμοδίως και στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται οι εκτιμήσεις να έχουν ολοκληρωθεί εντός της άνοιξης για να καταβληθούν οι αποζημιώσεις, που για τους πορτοκαλεώνες θα ανέρχονται στα 22 λεπτά του ευρώ ανά κιλό, περίπου από τις γιορτές του Πάσχα και έπειτα. Μάλιστα, για την επιτάχυνση της διαδικασίας εκτιμήσεων, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ υπέγραψε τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου την πρόσληψη 35 γεωτεχνικών, ενώ εφόσον διαπιστωθούν από τον ΕΛΓΑ ζημιές σε φυσικό κεφάλαιο σύμφωνα με τον Κανονισμό Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων σύμφωνα με τις αναγγελίες που έχουν γίνει, θα ενταχθούν στο ανάλογο πρόγραμμα ώστε να καταβληθούν οι σχετικές ενισχύσεις στους δικαιούχους.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ενέργειας, όπως ενημερώθηκα ήδη έχουν αρχίσει οι πιστώσεις του 80% της ρήτρας στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών, και παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία ώστε να προχωρήσει ομαλά αυτή η σημαντική πρωτοβουλία για την ανακούφιση των παραγωγών μας».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ