ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την "Δυνατή Ερμιονίδα" ο Ιωσήφ Μερτύρης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:54:00 μ.μ. | | |
Ιωσήφ Μερτύρης
 Με επιστολή του προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας ο Ιωσήφ Μερτύρης δηλώνει την ανεξαρτητοποίηση του από τον Συνδυασμό «Δυνατή Ερμιονίδα».

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Μερτύρη:

Κυρία Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή μου σας δηλώνω και εγγράφως , όπως προφορικώς γνωστοποίησα στο Ανώτατο Συλλογικό Όργανο του Δήμου μας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης Ιανουαρίου 2022, ότι ανεξαρτητοποιούμαι από την παράταξη « Δυνατή Ερμιονίδα» . Οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησης μου είναι καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και όχι προσωπικοί.

Παραμένω Δημοτικός Σύμβουλος ψηφίζοντας κατά συνείδηση όλα τα θέματα που καλούμαι να ψηφίσω και να εκφέρω άποψη, τιμώντας έτσι όλους εκείνους που με 1107 ψήφους με κατέταξαν πρώτο από όλους να τους εκπροσωπήσω στο Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας .

Σέβομαι την λαϊκή ετυμηγορία και αφουγκράζομαι την κοινωνία σε αντίθεση με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γεωργόπουλο ο οποίος απ΄ ότι φαίνεται γρήγορα την ξέχασε.

Δε νομίζω ότι μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις με την τοποθέτηση ατόμων στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου μας , θυμήθηκε ποιοι τον βοήθησαν , ποιοι τον στήριξαν , ποιοι περπάτησαν μαζί του και ποιοι του μάζεψαν τους ψήφους για να γίνει Δήμαρχος.

Σίγουρα όχι η κα. Λούμη – Γιαννικοπούλου Αγγελική , ο κ. Εμμανουήλ Φλωρής , ο κ. Παναγιώτης Μέξης και άλλοι που δεν αναφέρω γιατί οι θέσεις τους λίγο ρόλο παίζουν για την διακυβέρνηση της Ερμιονίδας.

Ο βασικός όμως λόγος που με οδήγησε στην ανεξαρτητοποίησή μου είναι πως από την αρχή της διακυβέρνησής μας ο Δήμαρχος δεν έδειξε καμία θέληση συνεργασίας ως προς το άτομό μου.
Ποτέ δεν ενημερώθηκα για την επιλογή των ειδικών συνεργατών του , όπου μερικοί και πληρώνονται και κυβερνούν .

Ποτέ δεν ενημερώθηκα για την επιλογή του Γενικού Γραμματέα .

Ποτέ δεν ενημερώθηκα για την αποχώρησή του , επειδή μας «στοίχιζε πολλά χρήματα » ? Δε το ξέρατε από την αρχή ?

Ποτέ δεν ενημερωνόμουν για ότι γινόταν στην Ερμιόνη όπου ήμουν και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος με παρουσία και στα γραφεία της Κοινότητας αλλά το βασικότερο καθημερινά στο δρόμο και στις πλατείες δίπλα στους πολίτες.

Ποτέ δεν ενημερώθηκα για τα φώτα στο ‘Μπίστι’, που ακόμα δεν ξέρω ποιος τα διάλεξε και ποιος τα τοποθέτησε.

Ποτέ δεν πήγαμε μαζί σε κάποιον απ΄ τους Υπουργούς που συναντήθηκε ο Δήμαρχος ή στον Περιφερειάρχη κ. Νίκα που τόσο εκτιμώ και ευχαριστώ για την βοήθεια που πρόσφερε και προσφέρει στο Δήμο μας.

Ακόμη και στην «ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε. » όπου εκπροσωπούσα το Δήμο μας φτιάχνοντας τις σχέσεις Δήμου – ΜΑΡΙΝΑΣ Α.Ε. που βασικά δεν υπήρχαν, ο Δήμαρχος έκανε ένα ραντεβού χωρίς να με ενημερώσει όταν εγώ το ήξερα μια εβδομάδα πριν το κάνει και περίμενα αν μη τι άλλο να ζητήσει την παρουσία μου.

Τελικά ήμουν καλός μόνο να του οργανώνω τα βραβεία πολιτισμού «Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη» και την « Γιορτή Ροδιού» ? Εκεί χρειαζόμουν ?

Αυτά θα τα κάνω πάντα και από το πόστο του απλού πολίτη με δικούς μου υπαλλήλους και ιδία μέσα όποτε μου ζητηθεί, γιατί εγώ είμαι μισός Κρανιδιώτης και γέννημα θρέμμα Ερμιονίτης και τον τόπο μου τον Αγαπώ.

Ως Αντιδήμαρχος Ερμιόνης ήμουν υπεύθυνος και για το υπαίθριο εμπόριο. Με την άριστη συνεργασία που είχα με την επόπτρια κα Παρ. Γεωργίου καθώς και την αρμόδια υπάλληλο κα Αικ. Καρανικόλα, τις οποίες και θερμά ευχαριστώ, καταφέραμε να βάλουμε τάξη, να γνωρίζουμε ποιοι έρχονται, πότε έρχονται και να πληρώνουν το ανάλογο ενοίκιο στην λαϊκή αγορά της Ερμιόνης. Πάλεψα από την αρχή να την διαγραμμίσω αλλά ποτέ δεν είχαμε χρήματα… Δεν πειράζει. Θεωρώ ότι όλοι οι παραγωγοί – έμποροι αναγνωρίζουν την προσφορά μου και παρ΄ όλες τις πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες που ζήσαμε, είχαμε καλή συνεργασία και τους ευχαριστώ. Τα σχέδια πάντως είναι έτοιμα για τον καινούργιο Αντιδήμαρχο.

Ως Αντιδήμαρχος Ερμιόνης κατόπιν ενεργειών μου με το τμήμα φάρων του Πολεμικού Ναυτικού έφερα τον παλαιό Φάρο από τον Πειραιά στην Ερμιόνη. Παρέμεινε πάνω από ένα χρόνο στις δημοτικές αποθήκες πεταμένος. Ενόχλησα το Δήμαρχο πολλές φορές για την αποκατάστασή του, μια που εγώ από τη Θεσμική μου θέση, δεν διαχειριζόμουν χρήματα, ούτε είχα δικό μου ταμείο να μπορώ να κάνω απευθείας αναθέσεις, αλλά και πάλι δεν είχαμε χρήματα… Τέλος μεταφέρθηκε σε συνεργείο της Ερμιόνης για επισκευή χωρίς πάλι να ενημερωθώ … Το παρέβλεψα και κατόπιν συνεννοήσεώς μου με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, κάναμε δύο αυτοψίες, προχωρήσαμε στη μελέτη εγκατάστασής του και διαμόρφωσης του χώρου τοποθέτησής του όπου εγώ πρότεινα και αποδέχτηκε και η Κοινότητα Ερμιόνης κατόπιν αιτήσεώς μου.

Ποτέ δεν ενημερώθηκα για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021 και 2022. Είχα στείλει με πρωτοκολλημένο έγγραφό μου έργα για την Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης από το 2020 για το έτος 2021, είκοσι έργα περίπου που ξεκινούσαν από πολύ λίγα χρήματα και ανέβαιναν. Δεν έγινε τίποτα, ούτε το 2021 ούτε το 2022. Επισκέπτομαι το γραφείο του Δημάρχου και τον ενημερώνω ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα που έβγαλε για το έτος 2022 δεν είναι σωστό. Είναι πάμφτωχο και για την Δ.Ε. Ερμιόνης δεν έχει τίποτα. Συγκεκριμένα του αναφέρω : «Κάνε κάτι στην Ερμιόνη που μας τίμησε με τις ψήφους της γιατί δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να τους ξαναζητήσουμε ψήφο». Η απάντηση ήταν :

«Έχουμε κάνει έργα. Βάψαμε την πρόσοψη του σχολείου και τοποθετήσαμε τα φώτα στο Κρόθι». Και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο το στήριξα παραταξιακά για να μην εκτεθούμε.

Με δική μου πρωτοβουλία του προτείνω πιλοτικά την πεζοδρόμηση τους καλοκαιρινούς μήνες του Β. Λιμένα Ερμιόνης και ως πρόεδρος της επιτροπής Ποιότητας Ζωής το εγκρίνω. Κωλύεται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο γιατί ο δρόμος τους ανήκει και πέφτει και αυτή μου η προσπάθεια στο κενό. Για άλλη μια φορά δεν είχα τη στήριξή του.

Φτάνουμε λοιπόν 2 μήνες πριν το τέλος της θητείας μας και ο Δήμαρχος με ρωτά: «Έχεις πρόβλημα να σε αλλάξω από Αντιδήμαρχο ? Γιατί μου ζητάει τη θέση ο Χρήστος Μπαλαμπάνης .» Του απαντώ: «Εάν είναι για το Χρήστο δεν έχω κανένα πρόβλημα » .

Ψέματα γιατί όταν κατάλαβα τι ήθελε να κάνει επικοινώνησα με τον κ. Μπαλαμπάνη και μου το διέψευσε.

Το κερασάκι στη τούρτα . Μου προσφέρει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο γιατί ήταν δυσαρεστημένος από την διοίκηση του κ. Φλωρή. Του ζήτησα 3 πράγματα: Αλλαγή προσώπου στο Δ.Σ. του Λιμενικού, γραφείο καταλληλότερο και συγκεκριμένη μόνιμη υπάλληλο με δικαίωμα υπογραφής διότι με την σημερινή υπάλληλο θα ήταν πολύ δύσκολο να συνεργαστώ.

Αντ΄ αυτού μου προτείνει υπάλληλο από τον ΟΑΕΔ με σύμβαση 8μηνου. Του απάντησα ότι θα το σκεφτώ, διότι είχα όρεξη να κάνω έργο. Και ταμείο υπάρχει και πράγματι τα λιμάνια χρειάζονται πολλά.

Από το θα το σκεφτώ την επόμενη μέρα πραγματοποιεί τη θέλησή του και ανακοινώνει τους Αντιδημάρχους.

Όλα τα υπόλοιπα που έφερε προς ψήφιση στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του έτους χωρίς να έχει όλη η παράταξή μας καμία ενημέρωση, τα ψήφισα καλή τη θέληση.

Όταν όμως στο δεύτερο Δ.Σ. του έτους καλούμαστε να ψηφίσουμε Νομικά Πρόσωπα και διάφορες Επιτροπές και για μία ακόμη φορά δεν έχω λάβει την παραμικρή ενημέρωση και καταλαβαίνω ότι όλοι της παράταξής μας δε ξέρουν κάτι, θεώρησα ότι η ανύπαρκτη συνεργασία μας έφτασε στο τέλος της.

Ακόμη τους λόγους αυτής της συμπεριφοράς του Δημάρχου προς το άτομό μου δεν τους καταλαβαίνω.

Δεν ξέρω τί του είπαν και τί φοβήθηκε. Εγώ του πρόσφερα τα μέγιστα. Μαζί με την οικογένειά μου και τις κοινωνικές μας γνωριμίες του έφερα 1107 ψήφους . Ιστορικό ρεκόρ ψήφων δεδομένου των 5 διαφορετικών συνδυασμών. Θεωρώ πώς δεν το εκτίμησε. Δεν πειράζει. Δεν μετανιώνω για τίποτα. Του εύχομαι να κερδίσει και την επόμενη τετραετία.

Να αφήσει έργο που θα τον θυμούνται.

Να εκτιμά τους ανθρώπους που πολέμησαν στο πλευρό του, έκαναν αγώνα και τον ανέδειξαν μετά από αρκετές προσπάθειες Δήμαρχο Ερμιονίδας.

Καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του. Εύχομαι οι καινούργιοι συνεργάτες που αυτός διάλεξε και όχι ο λαός να τον βγάλουν ασπροπρόσωπο.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΙΩΣΗΦ ΕΛ. ΜΕΡΤΥΡΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ