ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Σε γενικό ξεσηκωμό καλεί ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας μετά την συνάντηση με τον Λιβανό

Αγρότες - Λιβανός
Όλοι στο δρόμο του αγώνα! Όλοι στο δρόμο των αρχαιοτήτων στο ύψος του Ανυφιού! Αύριο Παρασκευή 04/02/2022 στις 8μμ, Γενική Συνέλευση. ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Μαχητική, δυναμική αγωνιστική κινητοποίηση πραγματοποίησε ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ), στην Περιφερειακή Ενότητα, με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στην ολιγόλεπτη συνομιλία που είχαμε με τον Υπουργό, έγινε σαφές ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει, με εργαλείο την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, εις βάρος μας που μας συσσωρεύει και μας διογκώνει τα προβλήματα. Καμία δέσμευση δεν υπήρξε σχετικά με την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων για την επιβίωση μας!

Όσο αφορά τη δήλωση του κ. Λιβανού περί «διαφορετικής ιδεολογικής αφετηρίας», είναι ξεκάθαρο ότι επιχειρεί να διασπάσει το αγώνα μας. Να χτυπήσει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα που παλεύει ενάντια στη πολιτική που στραγγαλίζει τους βιοπαλαιστές αγρότες.

Εμείς δεν κολλάμε ταμπέλες. Εκφράζουμε τα ενιαία συμφέροντα των μικρών αγροτοκτηνοτρόφων και καλούμε κάθε συνάδελφο να παλέψει μαζί μας με αυτό το κριτήριο και όχι με το τι ψήφησε. Να παλέψει με βάση τις δίκες του ανάγκες και να διεκδικήσει την ικανοποίηση των αιτημάτων, που θα ανακουφίσουν την καθημερινότητά του και θα επιτρέψουν να παραμείνει στα χωράφια και τα κοπάδια του.

Καλούμε του βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους της Αργολίδας οργανωμένα να διεκδικήσουμε τη ζωή μας! Συγκεντρώνουμε δυνάμεις και με δυναμικά μπλόκα απαντάμε στην πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ που μας ξεκληρίζει!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

· Να αποζημιωθούν όλοι όσοι επλήγησαν από τον παγετό στο 100% της πραγματικής ζημιάς σε παραγωγή και φυτικό κεφάλαιο χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα διασφαλίζουν το κόστος παραγωγής και ένα ικανοποιητικό εισόδημα να μπορούμε να ζήσουμε της οικογένειες μας, με φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για το λαό.

· Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ , με κρατική χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει στο 100% την πραγματική ζημιά.

· Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και μείωση στο 50% στο Αγροτικό ρεύμα.

· Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ.

· Επιδότηση στις ζωοτροφές και στα λιπάσματα.

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
(ΑΚ.ΣΥ.Ν.Α.)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ