ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Ολοκληρώθηκε το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με τον Γ. Νταραβάνογλου από την Μητρόπολη Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:01:00 μ.μ. | | | |
Μητροπολίτης Αργολίδας
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο στο Άργος και στο Ναύπλιο που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος και η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής με πρωτοβουλία και ευλογία του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου, στα πλαίσια της διατηρήσεως και διαδόσεως της ψαλτικής τέχνης και της πατριαρχικής ψαλτικής παραδόσεως.
Το σεμινάριο ψαλτικής πραγματοποιήθηκε στο κέντρο νεότητας της Μητροπόλεως Αργολίδας στην πόλη του Άργους και στο Ναύπλιο στην αίθουσα διαλέξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος .
Εισηγητής και της δύο ημέρες ήταν ο Άρχων Μαϊστωρ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Γρηγόριος Νταραβάνογλου , με θέμα << Πατριαρχική Ψαλτική Παράδοση και Πατριαρχικοί ψάλτες>>.
Στη συνέχεια του σεμιναρίου ακολούθησε ειδική εκδήλωση κατά την οποία ο Άρχων παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο << Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΨΑΛΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ>> ,το οποίο είναι αφιερωμένο στον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίον, επί τη συμπληρώσει τριαντακονταετούς Πατριαρχίας από της αναρρήσεώς του εις τον Πατριαρχικό θρόνο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας
Μέλη από το βιβλίο απέδωσε ο συγγραφέας κ. Γρηγόριος Νταραβάνογλου Άρχων Μαϊστωρ της Μ.Τ.Χ.Ε , ο κ. Γρηγόριος Κακούρης, Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ Αργολίδος , Καθηγητής- Πρωτοψάλτης και τμήμα του χορού της Σχολής Βυζαντινής μουσικής της Ι.Μ Αργολίδος.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος ,ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων την καλή δουλειά που γίνεται στην σχολή Βυζαντινής μουσικής ,αλλά εξήρε και το έργο που έχει επιτελέσει και επιτελεί ο κ. Γρηγόρης Νταραβάνογλου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και προλόγισαν ,ο Γεώργιος Δαρλάσης, πρωτοψάλτης και επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδος << ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ >>, ο κ. Ιωάννης Χαβιαρλής διδάσκων Καθηγητής της Σχολής, και ο κ. Δημήτριος Καρκαλάτος , Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής – Πρωτοψάλτης και o κ. Κωνσταντίνος Ρούτουλας , διδάσκων καθηγητής της σχολής και αντιδήμαρχος Ναυπλίου.
Την γραμματειακή υποστήριξη της εκδήλωσης είχαν ο Πρεσβύτερος Θεόδωρος Στεργίου και η Πρεσβυτέρα Αικατερίνη Πολίτου και ο ψάλτης Ιωάννης Παρασκευόπουλος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ