ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

ΔΕΥΑ Άργους Μυκηνών: Τον λαϊκισμό πολλοί αγάπησαν, τον λαϊκίζοντα ουδείς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:27:00 μ.μ. | |
ΔΕΥΑ Άργους Μυκηνών
"Θλίψη προκαλεί το γεγονός άνθρωποι, που λίαν προσφάτως ασχολήθηκαν με τα δημοτικά πράγματα, να επιδίδονται μέσω αναρτήσεών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε διαστρέβλωση της πραγματικότητας και κατά το δοκούν να την ερμηνεύουν, έχοντας ως αποκλειστικό και μόνο γνώμονα όχι την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος αλλά μικροπολιτικά και μόνο οφέλη. 

Κατά την συνήθη αυτή τακτική του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Λυκοσκούφης αναφερόμενος στην αναγκαία και νομικά επιβεβλημένη αναπροσαρμογή του τιμολογίου της ΔΕΥΑΑΡΜ, είτε αγνοεί την πραγματικότητα είτε επιλέγει τον δρόμο της διαστρέβλωσης αγνοώντας ηθελημένα αυτή.
 
Αφού του υπενθυμίσουμε ότι έχει εκλεγεί ως δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Άργους Μυκηνών θα πρέπει να του επισημάνουμε ότι η Ήρα, ο Ίναχος , ο Λάλουκας και το Κουτσοπόδι, για παράδειγμα μεταξύ άλλων, ανήκουν στον Δήμο μας, όπως και το Σκαφιδάκι και δεν θα μπορούσε αυτό να αποτελέσει εξαίρεση κατά την λήψη απόφασης που αφορά τον Δήμο Άργους Μυκηνών, μόνο και μόνο επειδή είναι ο τόπος καταγωγής του κ. Λυκοσκούφη. 

Τέτοιες επιλεκτικές αναφορές θα έπρεπε να ξέρει ότι προσβάλλουν την ιδιότητά του ως δημοτικού συμβούλου ενός ενιαίου Δήμου που αριθμεί άνω των 40.000 δημοτών. Αντιλαμβανόμαστε ότι επιδιώκοντας μικροπολιτικά οφέλη επιθυμεί να φανεί αρεστός στους συγχωριανούς του αλλά ίσως θα έπρεπε να ξέρει ότι δεν είναι αυτός ο ρόλος του και ότι σε κάθε περίπτωση οφείλει να τους ενημερώνει ορθά . 

Αν μέλημά ου ήταν η σωστή ενημέρωση των συγχωριανών του θα έπρεπε να τους πει ότι η αναπροσαρμογή που γίνεται αφορά όλο το Δήμο και δεν γίνεται με υπαιτιότητα της επιχείρησης, αλλά ως ανάγκη διαμόρφωσης μιας τιμολογιακής πολιτικής με σαφείς αρχές, όπως η δίκαιη κατανομή του κόστους σε όλους τους καταναλωτές.

Τη στιγμή που η ενεργειακή κρίση έχει πλήξει όλους τους τομείς της οικονομίας , η ΔΕΥΑΑΡΜ οφείλει να κρατήσει σε υψηλό επίπεδο τις παροχές της προς τους πολίτες, προσαρμόζοντας την τιμολογιακή της πολιτική με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει.

Καμία αιτιολογία δεν αποτέλεσε η κατασκευή του νέου αγωγού ύδρευσης από τις πηγές της Λέρνης, όπως αναληθώς αναφέρει ο κ. Λυκοσκούφης. Αγωγός, βέβαια, που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της έλλειψης νερού τουλάχιστον κατά το ένα εξάμηνο του έτους όπου το Σκαφιδάκι έπρεπε να συμπληρώσει την άντληση νερού της κεντρικής γεώτρησης από τη δεύτερη γεώτρηση που όπως καλά οι κάτοικοί του γνωρίζουν δεν αποτελούσε την καλύτερη δυνατή λύση. Επιπροσθέτως η ποιότητα του νερού που θα συμπληρώνεται θα είναι εφάμιλλη με το νερό της Λέρνης το οποίο απολαμβάνουν οι περισσότεροι από τους δημότες μας.

Βασικός παράγοντας κόστους και λήψης της συγκεκριμένης απόφασης είναι οι συνεχείς αυξήσεις του ρεύματος που έχουν πλήξει τα νοικοκυριά αλλά και τις επιχειρήσεις, όπως η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Άργους Μυκηνών.

Στο παρελθόν το κόστος της kw ήταν 0,10 του ευρώ.

Με την ρήτρα αναπροσαρμογής το κόστος διπλασιάστηκε ενώ παράλληλα σε περίπτωση αλλαγής κλίμακας η τιμή της kw ανέρχεται στα 1,23 ευρώ (χωρίς την ρήτρα αναπροσαρμογής).Η ύδρευση από τις πηγές της Λέρνης ή από τις γεωτρήσεις γίνεται με ηλεκτρική ενέργεια.
 
Πως θα μπορούσε να μην επηρεάσει λοιπόν το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών;
 
Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν ο κ. Λυκοσκούφης εξαιρέθηκε από τις αυξήσεις της ΔΕΗ ή δεν τις γνωρίζει ή έχει κανέναν μαγικό τρόπο να αποφύγουμε την επιβάρυνση και να μηδενίσει τους λογαριασμούς με ένα νόμο και…ένα άρθρο, όπως έκαναν στο παρελθόν αυτοί που τόσο θαυμάζει και παίρνει μαθήματα πολιτικής πρακτικής.
 
Και επειδή αν είχε πραγματικά ενδιαφερθεί και δεν αρέσκονταν σε άνευ περιεχομένου και ανεύθυνες τοποθετήσεις ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος θα είχε ενημερωθεί ότι το 2020, προ των αυξήσεων, για το Σκαφιδάκι το κόστος ΜΟΝΟ της ΔΕΗ ανήλθε περίπου στις 35.000 Ευρώ και η ΔΕΥΑΑΡΜ εισέπραξε περίπου 20.000 Ευρώ… Μόνο για το ρεύμα και όχι για τα υπόλοιπα κόστη.

Όσο για το έργο του αγωγού ύδρευσης από τις πηγές της Λέρνης στο Σκαφιδάκι, το οποίο υλοποιήθηκε μέσα από το πρόγραμμα Φιλόδημος Ι μέσω επιδότησης, η ΔΕΥΑΑΡΜ επιβαρύνθηκε το ΦΠΑ ο οποίος ήταν 48.358,66ευρώ τον οποίο έχει ήδη αποδώσει. Ασφαλώς και ήταν επιλογή του δήμου και της ΔΕΥΑΑΡΜ να υποβάλει το συγκεκριμένο έργο και όχι κάποιο άλλο σε άλλο μέρος, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα επίλυσης του χρόνιου προβλήματος του Σκαφιδακίου. Αλλά βέβαια ο κ. Λυκοσκούφης ως απών από τα πραγματικά προβλήματα του δήμου δε γνωρίζει ούτε τα προβλήματα του τόπου καταγωγής του.
 
Επιπλέον η ΔΕΥΑΑΡΜ καλύπτει την συντήρηση του δικτύου, τις (πολλές) βλάβες, τα καύσιμα των υπηρεσιακών οχημάτων, διοικητικό κόστος κ.α.

Και βέβαια έχουμε λάβει πρόνοια με το κοινωνικό τιμολόγιο για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας να έχουν σημαντική έκπτωση εφόσον κάνουν τη σχετική αίτηση.

Ο κ. Λυκοσκούφης λοιπόν αρέσκεται στην μισή αλήθεια για λόγους εντυπώσεων που όμως είναι πρόσκαιρες γιατί η αλήθεια είναι πάντα αυτή που βγαίνει στην επιφάνεια.
 
Μετά την οικονομική εξυγίανση των οικονομικών της ΔΕΥΑΑΡΜ και τον μηδενισμό των υπέρογκων χρεών που κληρονομήσαμε δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να φέρει την επιχείρηση πάλι στο σημείο που εμείς την παραλάβαμε. Να μην μπορεί να πληρώσει ούτε τη ΔΕΗ και να κινδυνεύει ο δήμος Άργους Μυκηνών και οι δημότες του να μην έχουν νερό.
 
Εκτός και αν υπονοεί ο κ. Λυκοσκούφης ότι όλος ο δήμος πρέπει να πληρώνει το λογαριασμό του σπιτιού του. Πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι δημότες ότι πρέπει να υπάρχει ΙΣΟΝΟΜΙΑ μεταξύ των δημοτών."

 Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης
Δήμου Άργους Μυκηνών
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ