ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καταγγέλλουν καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση

Σεξουαλική παρενόχληση
Τελειωμό δεν έχουν οι καταγγελίες για παρενοχλήσεις σπουδαστών από καθηγητές στα ελληνικά πανεπιστήμια, με νεότερες αυτές που υπέβαλλαν φοιτητές για συγκεκριμένο εκπαιδευτικό στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Οι καταγγελίες αφορούν μια σειρά από περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και άσκηση ψυχολογικής βίας.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα pna.gr, φοιτητές τμήματος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προχώρησαν σε επώνυμη καταγγελία στην Υπουργό Παιδείας και στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και κατηγορούν καθηγητή τους για σειρά περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος φοιτητριών και νεαρών αποφοίτων.

Η απρεπής συμπεριφορά του καθηγητή προς τα θύματα

Οι καταγγελίες αναφέρουν περιστατικά για περισσότερα από 7 άτομα από τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021. Σύμφωνα με αυτές, ο συγκεκριμένος καθηγητής, συμπεριφέρεται δήθεν φιλικά στις φοιτήτριες, κάποιες φορές τις αγγίζει ακόμα και σε σημεία που δεν πρέπει, τους ζητάει να γίνουν διαδικτυακοί φίλοι στο facebook, παράλληλα υπόσχεται ότι θα τους βρει δουλειά, ότι θα τις κάνει καθηγήτριες σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα, ενώ απειλεί ότι θα βρουν τον εργασιακό χώρο κλειστό, γιατί αυτός τον ελέγχει και δεν θα μπορέσουν ποτέ να εργαστούν.

Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, πρώην Υφυπουργός παιδείας και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θέλησε να περάσει το δικό του μήνυμα για το εν λόγω θέμα.

“Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ήρθαν στη δημοσιότητα καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και άσκηση ψυχολογικής βίας σε φοιτήτριες από καθηγητή. Τέτοιες συμπεριφορές είναι ποινικά κολάσιμες, διοικητικά ελέγξιμες, ακαδημαϊκά και ηθικά απαράδεκτες, όχι μόνο στο Πανεπιστήμιό μου, αλλά σε κάθε ακαδημαϊκό ίδρυμα και εργασιακό χώρο. Στο ποινικό πεδίο, οι αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές είμαι σίγουρος ότι θα απονείμουν Δικαιοσύνη. Άμεση όμως αναμένω να είναι η αντίδραση και των θεσμικών οργάνων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 

Θα πρέπει να διερευνηθούν οι επώνυμες καταγγελίες σε βάθος, να προστατευθούν οι καταγγέλλοντες και οι καταγγέλλουσες -είτε είναι απόφοιτοι/ες, είτε είναι φοιτητές/τριες- να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση, ολιγωρία, παράλειψη ή αμέλεια προκειμένου να σπάσει η σιωπή και να καταλογιστούν διοικητικά και πειθαρχικά οι ευθύνες αν και όπου υπάρχουν. Το σπάσιμο της σιωπής προκύπτει από το θάρρος, το κουράγιο και την απελευθέρωση του λόγου των θυμάτων. Καμία μόνη, κανένας μόνος!”, έγραψε στη δημοσίευση του ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ