ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Οι μαθητές junior Ambassadors του 3ου ΓΕΛ Άργους συμμετέχουν στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:41:00 π.μ. | |
3ο Λύκειο Άργους
Τον Φεβρουάριο στα πλαίσια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, αναμένεται να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους ακόμη δύο Ομάδες Πολιτών: 

Η ομάδα που εξετάζει τη θεματική «Ε.Ε. στον κόσμο/μετανάστευση» θα συναντηθεί από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης στο Μάαστριχτ, ενώ η ομάδα για τις θεματικές «Ισχυρότερη οικονομία, κοινωνική δικαιοσύνη / Εκπαίδευση, πολιτισμός, νεολαία / Ψηφιακός μετασχηματισμός» θα συναντηθεί από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Δουβλίνο.

Η ομάδα των μαθητών μας junior Ambassadors στα πλαίσια του προγράμματος EPAS «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» συνέβαλε καταθέτοντας ιδέες για την εκπαίδευση στην ψηφιακή πλατφόρμα της Διάσκεψης
Οι ιδέες των μαθητών μας αναλυτικά :

Α. Στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Λυκείου να εισαχθεί μάθημα με στόχο «Γνωρίζοντας την Ε.Ε.». Το μάθημα για τη διδασκαλία του θα υποστηρίζεται από μία πολυγλωσσική ψηφιακή πλατφόρμα δημιουργημένη από την ΕΕ με στοχευμένο εκπαιδευτικό υλικό και παιδαγωγικά εργαλεία ειδικά για το σκοπό αυτό .

Κάθε έτος να ορίζεται μια θεματική προσέγγιση για μελέτη και έρευνα και κάθε σχολείο να παρουσιάζει την ερευνητική του εργασία. Όλες οι ερευνητικές εργασίες των σχολείων θα αξιολογούνται και οι καλύτερες τρεις ανά χώρα θα επιλέγονται και θα δημοσιεύονται στην πλατφόρμα που προαναφέραμε. Στη συνέχεια οι μαθητές των ομάδων που διακρίνονται να προσκαλούνται είτε να παρακολουθήσουν μια σύνοδο ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου είτε να συμμετέχουν σε μια σύνοδο ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου η οποία θα είναι μόνο για εφήβους και θα διοργανώνεται ετησίως για αυτόν ειδικά τον σκοπό.
Β. Να δημιουργηθεί ένα κανάλι π.χ. στο youtube ενημέρωσης των νέων με θέματα που αφορούν μόνον τους νέους στην Ε.Ε. όπως :

1. εκπαιδευτικά προγράμματα

2. δράσεις νέων

3. εργασιακές ευκαιρίες

4. εθελοντικές δράσεις

5. να παρουσιάζουν οι νέοι τις εκδηλώσεις τους

6. επαγγελματικό προσανατολισμό στους θεσμούς της Ε.Ε. κ.λ.π

Η διαφορά με τα υπάρχοντα είναι ότι θα είναι πιο ευέλικτο, πιο άμεσο στην ενημέρωση από μια πλατφόρμα και πιο εύληπτο για τους νέους.

Οι ιδέες της ομάδας κρίθηκαν πρωτότυπες και έγιναν δεκτές για δημοσίευση στην ψηφιακή πλατφόρμα της Διάσκεψης.

Η Διευθύντρια
Νικολέττα Ματσιμάνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ