ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Lidl: Η ανακοίνωση για την ηλικιωμένη - Απέσυραν τη μήνυση (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:09:00 μ.μ. | | |
OPEN
Διαστάσεις πήρε τις τελευταίες ημέρες το θέμα με μία ηλικιωμένη γυναίκα που αναγκάστηκε να κλέψει τρόφιμα 30-40 ευρώ από σούπερ μάρκετ Lidl, επειδή δεν είχε χρήματα.


Το κατάστημα κινήθηκε νομικά εναντίον της ηλικιωμένης, γεγονός που πήρε διαστάσεις στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς υπήρχαν μαρτυρίες πως η γυναίκα είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Πελάτες και γείτονες της γυναίκας θέλησαν να καλύψουν τη ζημιά και να μην υπάρξει νομική διαδικασία εναντίον της. Τελικά, έπειτα από τις αντιδράσεις και την έκταση που πήρε το θέμα, η Lidl ανακοίνωσε και επίσημα πως δεν θα κινήσει νομικές διαδικασίες.
Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Η Lidl Ελλάς από την έναρξη της λειτουργίας της εφαρμόζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης αξίες και πρακτικές κοινωνικής υπευθυνότητας. Έχει αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά ότι στέκεται δίπλα στους συμπολίτες της με ήθος και ευθύνη, όπως πράττει πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις κοινωνικής ευαισθησίας.

Συγκεκριμένα έχει μεριμνήσει με μηχανισμό υποστήριξης μέσω ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα αιτήματα για προϊοτική βοήθεια από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Το πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στο κατάστημά μας στο Ίλιον μάς λυπεί βαθιά. Ο υπεύθυνος του καταστήματος όπως και κάθε υπεύθυνος καταστήματος είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες αναφορικά με παραβατικές συμπεριφορές που ορίζει η νομοθεσία.

Η διοίκηση της εταιρείας έλαβε γνώση του περιστατικού και θα φροντίσει να μην υπάρξει συνέχεια. Η εταιρεία θα έρθει σε επικοινωνία με την πελάτισσα για να λήξει το θέμα που δημιουργήθηκε.

Η Lidl Ελλάς θα συνεχίζει να στέκεται διαχρονικά στο πλευρό όσων μας χρειάζονται, αναγνωρίζοντας την ευθύνη και τον ρόλο της στην ελληνική κοινωνία».

Τι λέει γειτόνισσα της 70χρονης: Προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Μιλώντας στο Open, η κ. Μαρία, γειτόνισσα της 70χρονης, είπε: «Η γιαγιά το βράδυ παραλίγο να μας πάθει ζημιά. Την πήγαμε στο νοσοκομείο, γιατί πήρε χάπια της πίεσης μαζεμένα, προσπαθώντας να αυτοκτονήσει, από ντροπή. Έχει δύο λεβέντες γιους και φοβάται μην φθάσει στα αυτιά τους αυτός ο διασυρμός».

«Έμαθα πού μένει ακριβώς και πήγα εκεί. Η γιαγιά είναι μια κουλούρα μαζεμένη σε μια κουβέρτα. Της είπα ψέματα ότι είμαι δικηγόρος. Έδωσα τον λόγο της τιμής μου ότι θα κάνω τα πάντα. Δυστυχώς, όμως, είμαι κι εγώ φτωχιά, δεν έχω λεφτά να της βάλω έναν δικηγόρο. Εχει δύο παιδιά, το ένα άνεργο, το άλλο έχει 4 παιδιά και παίρνει 950 ευρώ τον μήνα κι έχει και δάνειο. Η γιαγιά παίρνει συντάξεις συνολικά 10.000 ευρώ τον χρόνο, αλλά δίνει 4.500 για δάνειο, 4.000 για θεραπείες που κάνει γιατί είναι πολύ άρρωστη. Της πάνε φαγητό κι αυτή το δίνει στα παιδάκια, και μένει νηστική. Είναι σε σοκ, της δίνουμε ηρεμιστικά», πρόσθεσε.
 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ