ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Ουκρανία: Βομβαρδισμούς μεταδίδει το Reuters στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:28:00 μ.μ. | |
Βομβαρδισμός
 Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ακούστηκαν εκρήξεις που παραπέμπουν σε βομβαρδισμούς σήμερα Πέμπτη (17.2.2022) κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ και το Ελενόβκα, ένα χωριό στην επαρχία αυτή της ανατολικής Ουκρανίας, το οποίο ελέγχουν φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες.


Το Reuters μεταδίδει την είδηση για τους βομβαρδισμούς, επικαλούμενο τον αυτόπτη μάρτυρα, την ώρα που οι αυτονομιστές αντάρτες και ο στρατός της Ουκρανίας αλληλοκατηγορούνται ότι παραβιάζουν τις συμφωνίες εκεχειρίας και ότι χρησιμοποιούν βαρέα όπλα.

Ακόμη, υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με διπλωματική πηγή, οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) επεσήμαναν ότι έχουν καταγράψει πολλά περιστατικά ρίψης οβίδων κατά μήκος της γραμμής επαφής μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών και του ουκρανικού στρατού.

Πιο συγκεκριμένα, η Ουκρανία κατηγορεί τους φιλορώσους αυτονομιστές ότι επιτέθηκαν με οβίδες εναντίον ενός χωριού στην επαρχία Λουχάνσκ, με αποτέλεσμα να πληγεί ένα νηπιαγωγείο, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, διαψεύδοντας πρότερες κατηγορίες των ανταρτών εναντίον της.

Η Ρωσία επιμένει πως έχει ξεκινήσει την απόσυρση των στρατευμάτων της, τα οποία είχε αναπτύξει, στο πλαίσιο ασκήσεων, στη Κριμαία κι άλλες περιοχές στα σύνορα με την Ουκρανία. Φρόντισε μάλιστα να δώσει και… «αποδείξεις», ανεβάζοντας βίντεο με τα τανκς να φεύγουν πάνω σε τρένα και να περνούν γέφυρες.

Όμως, πριν από μερικές ώρες, οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η Ρωσία όχι μόνο δεν αποχωρεί αλλά αναπτύσσει άλλους 7.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ