ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Ανδριανός για τον παγετό της 12ης Μαρτίου: Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:41:00 π.μ. |
Ανδριανός για τον παγετό της 12ης Μαρτίου
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά με θέμα την ανάγκη άμεσης έναρξης από τον ΕΛΓΑ της διαδικασίας καταγραφής, αποζημίωσης και στήριξης των πληγέντων παραγωγών πυρηνόκαρπων (βερίκοκα, ροδάκινα, νεκταρίνια) από τον παγετό της 12ης Μαρτίου.


Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα από παραγωγούς, ο παγετός που έπληξε την Αργολίδα τη νύχτα του Σαββάτου 12 Μαρτίου προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε παραγωγούς ιδίως πυρηνόκαρπων (βερίκοκα, ροδάκινα, νεκταρίνια).

Καθίσταται συνεπώς επιτακτική η έγκαιρη ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας καταγραφής των ζημιών ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί που δίνουν μάχη επιβίωσης στην τρέχουσα συγκυρία.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Ποιες είναι οι συγκεκριμένες ενέργειες του ΕΛΓΑ ώστε να διασφαλιστεί η χωρίς καθυστερήσεις έναρξη της διαδικασίας αποζημίωσης και στήριξης των παραγωγών που επλήγησαν από τον παγετό της 12ης Μαρτίου».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ