ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Μηδενίζει η Ελλάδα τα δάνεια του ΔΝΤ - Τελειώνει μια τραυματική περίοδος 12 ετών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:11:00 μ.μ. | | |
Μηδενίζει η Ελλάδα τα δάνεια του ΔΝΤ
Το πράσινο φως για την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο άναψαν τα διοικητικά συμβούλια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

«Η πλήρης πρόωρη αποπληρωμή των εκκρεμών δανείων της Ελλάδας από το ΔΝΤ, καθώς και η προπληρωμή μέρους των δανείων GLF (διμερών δανείων του πρώτου μνημονίου), στέλνει ένα θετικό μήνυμα στις αγορές για τη χρηματοοικονομική θέση της Ελλάδας. Θα έχει επίσης θετικό αντίκτυπο στο προφίλ του δημόσιου χρέους της Ελλάδας και θα δημιουργήσει εξοικονόμηση για τον ελληνικό προϋπολογισμό. Αυτές είναι ευπρόσδεκτες εξελίξεις για τον ESM και τον EFSF, που κατέχουν περίπου το ήμισυ του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. Τα συμφέροντά μας είναι ευθυγραμμισμένα και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την Ελλάδα για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες ενίσχυσης του μακροπρόθεσμου αναπτυξιακού δυναμικού της, το οποίο είναι βασικό για τη διατήρηση της βιωσιμότητας του χρέους», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ESM και Διευθύνων Σύμβουλος του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ουσιαστικά τα τα διοικητικά συμβούλια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) συμφώνησαν σήμερα να παραιτηθούν από την υποχρέωση αποπληρωμής των δανείων που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα, σε περίπτωση που η χώρα μας αποπλήρωνε προώρως το ΔΝΤ.

Οι εξαιρέσεις χορηγήθηκαν ως απάντηση σε επίσημα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία πρότεινε πρόωρη αποπληρωμή των υπολειπόμενων δανείων προς το ΔΝΤ, ύψους περίπου 1,86 δισ. ευρώ. Επιπλέον, η Ελλάδα σκοπεύει να αποπληρώσει και τα υπολειπόμενα διμερή δάνεια που έλαβε από 14 χώρες της ζώνης του ευρώ, τον Μάιο του 2010.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ