ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Εικαστική έκθεση στη Νέα Επίδαυρο -14 σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί για την Α΄ Εθνοσυνέλευση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:30:00 π.μ. | | |
Δήμος Επιδαύρου
Ο Δήμος Επιδαύρου εγκαινιάζει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022στις 11:00 π.μ. την Ομαδική Εικαστική Έκθεση με θέμα:«Περὶ μόνου τοῦ κοινοῦ τῆς Ἑλλάδος συμφέροντος» - 14 σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί για την Α΄ Εθνοσυνέλευση στο πρόγραμμα των Επετειακών Εκδηλώσεων των 200χρόνων από την Α΄ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων.

Έργα 14 Σύγχρονων Ελλήνων Εικαστικών θα φιλοξενηθούν στο κτήριο της Μόνιμης Έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής στο Μουσείο της Α΄Εθνικής Συνέλευσης, από 19 έως 27 Μαρτίου 2022 στη Νέα Επίδαυρο.

Επιμέλεια Έκθεσης:Αμαλία Παπαϊωάννου, Δρ Ιστορίας της Τέχνης, Ευάγγελος Λιούγκας, Εικαστικός

Συντονισμός Έκθεσης: Ευαγγελία Σμυρλή, Δημοτική Σύμβουλος


ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Διακόσια χρόνια από την Πρώτη Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων.

Διακόσια χρόνια από το σημαντικότερο πολιτικό και οργανωτικό γεγονός της νεότερης Ελλάδας!

Η σκέψη των εικαστικών για το «κοινό», για αυτό που μας ενώνει, το «μόνο» που έχει σημασία τελικά θα αποτυπωθεί και θα εκτεθεί στο χώρο απ’όπου ξεκίνησε η Ελλάδα!

Μέσα στο Μουσείο, δίπλα στη μόνιμη έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, θα αναδειχθούν τα 200 χρόνια του κράτους μας μέσα από τα έργα δεκατεσσάρων σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών και τη ματιά τους στο διάβα του χρόνου.

Στον Ιερό τόπο της Πρώτης Εθνοσυνέλευσης, εδώ που έθεσαν τις βάσεις του Συνταγματισμού στην Ελλάδα άνθρωποι σπουδαίοι, οι οποίοι πολεμούσαν για το συμφέρον της πατρίδας μας, καλούμε όλες και όλους να γνωρίσετε τη Νέα Επίδαυρο, την ιστορικότητά της, τα μνημεία της αλλά, κυρίως, να αφουγκραστείτε τη βουή που ξεσήκωσε την Ελλάδα, η οποία διαπερνά τα πετρόχτιστα κτίρια ακόμα και σήμερα, 200 χρόνια μετά!

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου
Αναστάσιος Χρόνης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ