ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

«Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας»: Θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα-παράσταση στο 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου

Ναύπλιο
Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Kι αν ήσουν εσύ;» διοργανώνει επιμορφωτικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές νεανικών ομάδων και γονείς. 

Στο εργαστήριο θα παρουσιαστεί το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας», όπως αυτό παρουσιάζεται σε μαθητές και γονείς και θα συζητηθούν οι δυνατότητες που προσφέρει το θέατρο φόρουμ στην εκπαίδευση.

Παίζουν:
Άλκηστις Βασιλάκου, Ελένη Δριβάκου, Βασίλης Κλησιάρης, Αναστασία Κόρδαρη
Εμψύχωση-"Τζοκερ": Νίκος Γκόβας, Χριστίνα Ζώνιου

Το πρόγραμμα "«Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας»" είναι ένα θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα-παράσταση θεάτρου φόρουμ, που διαπραγματεύεται θέματα όπως η αλληλεγγύη, η αποδοχή του «άλλου» και η αντιμετώπιση της ξενοφοβίας. ​Είναι ένα καλά οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και παράσταση για σχολεία, που χρησιμοποιεί το θέατρο και κυρίως το "θέατρο Φόρουμ" ως εργαλείο. Υλοποιείται με παρέμβαση στο σχολείο ή σε άλλο χώρο από μια ομάδα ηθοποιών-παιδαγωγών. Η παρέμβαση (διάρκεια: 2.5ώρες, για 25-50 παιδιά Γυμνασίου-Λυκείου) περιλαμβάνει δραστηριότητες με τους μαθητές/μαθήτριες και μια παράσταση θεάτρου φόρουμ, δηλ. παράσταση στην οποία το κοινό παίρνει μέρος.

Η παράσταση-πρόγραμμα και το εκπαιδευτικό υλικό της έχουν εγκριθεί και από το Υπουργείο Παιδείας και το ΙΕΠ. Αναλυτική περιγραφή του προγράμματος «Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας» στην ιστοσελίδα www.theatroedu.gr και ΕΔΩ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το εργαστήριο προσφέρεται δωρεάν, αλλά οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (με πληρωμένη τη συνδρομή 2022 ..περισσότερα ΕΔΩ)
ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΔΩ

ΜΕΤΡΑ COVID: Όλες/ όλοι οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν μαζί τους έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Σε διαφορετική περίπτωση οφείλουν να έχουν μαζί τους αρνητικό αποτέλεσμα rapid test 48 ωρών. Καθόλη τη διάρκεια του σεμιναρίου/εργαστηρίου η χρήση χειρουργικής μάσκας ή μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή Ν95) είναι υποχρεωτική."

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Συνεργασία: Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ΔΔΕ Αργολίδας-Σχολικές Δραστηριότητες
Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 /info@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Ναύπλιο, Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, 11:00-13:30

Τόπος: 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου (Κώστα & Σκουμπή, Ναύπλιο)
Δωρεάν. Θέσεις περιορισμένες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ