ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Φιλοξενούμενη του 3ου ΓΕΛ Άργους η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:06:00 π.μ. | | |
3ο Λύκειο Άργους
Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022, το 3ο ΓΕΛ Άργους διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση –συζήτηση ,με φιλοξενούμενη την Ευρωβουλευτή κα Μαρία Σπυράκη, στα πλαίσια του προγράμματος EPAS Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και ομάδες μαθητών και καθηγητών από τα σχολεία: 1ο ΓΕΛ Άργους , 5ο Γυμνάσιο Εύοσμου Θεσσαλονίκης, 2ο Γυμνάσιο Άργους και 1ο ΕΠΑΛ Ναυπλίου .

Η ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, εξαιτίας των οικονομικών επιπτώσεων, της ενεργειακής και της ανθρωπιστικής κρίσης που δημιούργησε ο πόλεμος στην Ουκρανία και στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τις διαχειριστεί με αλληλεγγύη, καινοτομία και συλλογικότητα, έχοντας ήδη πρόσφατα αντιμετωπίσει και το μεγάλο πρόβλημα της Πανδημίας. Επίσης αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία πρέπει να είναι βασισμένη στις αρχές της Πράσινης Συμφωνίας και στις Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας και ενημέρωσε ότι στην προσπάθεια αυτή τα κράτη μέλη θα έχουν αρωγό τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Επίσης μίλησε στους μαθητές για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και τις επαγγελματικές ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν για τους νέους. Στο θέμα του ασφαλούς διαδικτύου, τη διαχείριση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων τόνισε, ότι αν και η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει την ισχυρότερη νομοθεσία για το θέμα των GDPR πρέπει και ο πολίτης να είναι προσεκτικός με τις ιστοσελίδες που επισκέπτεται. Στη συνέχεια υπέδειξε, ότι όλοι θα πρέπει να προσέχουμε την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα στο διαδίκτυο, εξετάζοντας τις πήγες από τις οποίες προέρχονται οι πληροφορίες . Είπε επίσης, ότι θα κυκλοφορήσει πάνω σε αυτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, βιβλίο για τα σχολεία ώστε να αποκτήσουν οι νέοι τη δεξιότητα να ελέγχουν την εγκυρότητα των πληροφοριών στο διαδίκτυο
Οι μαθητές των σχολείων υπέβαλλαν ερωτήσεις οι οποίες απαντήθηκαν διεξοδικά από την κ .Ευρωβουλευτή

Την συζήτηση συντόνισαν οι καθηγητές κα Στέλλα Σταματάκη, κ.Ευάγγελος Καλαϊτζής και κα Μαρία Τσούρδη
Τα συμπεράσματα και τις προτάσεις τους οι μαθητές από την εκδήλωση έχουν τη δυνατότητα να καταγράψουν στην ψηφιακή πλατφόρμα για τη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης, ώστε να ακουστεί η φωνή τους, να μοιραστούν τις ιδέες τους και να συμβάλουν στη διαμόρφωση του κοινού μας μέλλοντος.
επισκεπτόμενοι το link https://futureu.europa.eu/?locale=el

Η Διευθύντρια
Νικολέττα Ματσιμάνη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ