ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Σύνδεσμος Ξυλουργών Αργολίδας: Όλοι και όλες στα απεργιακά συλλαλητήρια στις 6 Απρίλη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:30:00 μ.μ. | |
Σύνδεσμος Ξυλουργών Αργολίδας
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ουκρανικό λαό. Η απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. 

Το εύφλεκτο υλικό συσσωρεύονταν για πολλά χρόνια στη περιοχή με τη περικύκλωση της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ και με την ενεργό συμμετοχή της χώρας μας. Για άλλη μια φορά, άλλος ένας λαός βρίσκεται απέναντι στη προσφυγιά, στο θάνατο, στη βίαιη καταστροφή κόπων μιας ζωής.

Καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Η δεκαετής οικονομική κρίση, η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, οι πολιτικές της πράσινης ενεργειακής μετάβασης που εκτόξευσαν το κόστος της ενέργειας και συμπαρέσυραν στις ανατιμήσεις όλα τα προϊόντα, έχουν οδηγήσει σε τεράστια αδιέξοδα τους συναδέλφους και όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα με τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία να επιδεινώνουν την κατάσταση. Για κάθε συνάδελφο που βρίσκεται αντιμέτωπος με τη φορολογία από το πρώτο ευρώ, τα χρέη και τις δόσεις κάθε λογής ρυθμίσεων που πρέπει να πληρωθούν, μόνο σαν κοροϊδία φαντάζουν τα επιπρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αφού ούτε αυτά δεν αντιμετωπίζουν το κύριο. Τις πολιτικές δηλαδή όλων των κυβερνήσεων που βάζουν πλάτη στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους προκειμένου να εξασφαλίσουν τα υπερκέρδη τους.

Γελιέται όμως η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με μέτρα ασπιρίνες θα κάμψει τις αντιδράσεις!!

Στη κοροϊδία τους απαντάμε με μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια της 6 Απρίλη!!

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι παίρνει «στοχευμένα μέτρα», δήθεν, για να μην ευνοηθούν οι έχοντες. Αλήθεια, η άνοδος των τιμολογίων του ρεύματος, οι αυξήσεις στα καύσιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, στις πρώτες ύλες ποιους ευνοούν; Τους μικρούς ΕΒΕ και τους εργαζομένους μήπως, ή τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους; Επικαλούνται την αντοχή της οικονομίας όταν πρέπει να στηρίξουν το λαό, αλλά δεν τσιγκουνεύονται καθόλου όταν πρέπει να μπουκώσουν με ζεστό χρήμα τους ¨επενδυτές¨. Από τη μία ταμείο ανάκαμψης 32 δις, αναπτυξιακός 11 δις κτλ. για αυτούς και από την άλλη εμείς να …«μετράμε τα ρέστα μας να βγάλουμε τον μήνα»…

Κρύβουν ότι το NewDeal που υπόσχονται με την ψηφιακή και πράσινη ανάπτυξη, είναι ο βασικοί παράγοντες της ακρίβειας που καλούμαστε να χρυσοπληρώσουμε στα καύσιμα, στο ρεύμα, στο σούπερ μάρκετ. Δεν υπάρχει λογαριασμός που δεν έχει φόρους για την χρηματοδότηση αυτού του NewDeal. Από τα καλαμάκια και τις σακούλες μέχρι το χρηματιστήριο των ρύπων.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε σωματείο, σε κάθε συνάδελφο ξεχωριστά, που η επιβίωση της οικογένειάς του εξαρτάται από τον καθημερινό του μόχθο και αναρωτιέται που θα πάει αυτή η κατάσταση, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με συναδέλφους άλλων κλάδων, εργαζομένους, με συνταξιούχους και με όλους όσους βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Συμμετέχουμε μαζικά και οργανωμένα με τα σωματεία μας στις κινητοποιήσεις στις 6 Απρίλη στη συγκέντρωση των Συνδικάτων, την Τετάρτη 6 Απριλίου και ώρα 10:30 π.μ. στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Άργος . Στη συνέχεια, παραδίδουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ στο Άργος.





Απαιτούμε:

· Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ρεύματος. Κατάργηση της ρήτραςαναπροσαρμογής, και των χρεώσεων για ΑΠΕ. Απαγόρευση των διακοπών ρεύματος

· Κατάργηση των ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

· Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων, 30%των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες

· Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα. Επιδότηση στο ύψος των αυξήσεων στην ενέργεια.

· Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

· Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών

· Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τις μικροεπιχειρήσεις και λαϊκά νοικοκυριά.



Το ΔΣ του Σωματείου



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ