ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Χιόνια στην ορεινή Αργολίδα έφερε η κακοκαιρία - Πως θα εξελιχθεί ο καιρός (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:49:00 μ.μ. | | |
Καρυά Αργολίδα χιονισμένη
Χιόνιζε από χθες τη νύχτα και σήμερα το πρωί της Τετάρτης 2 Μαρτίου σε πολλά σημεία της Ανατολικής Πελοποννήσου, με το κύμα κακοκαιρίας να φέρνει χιονόπτωση και σε περιοχές της Αργολίδας.

Χιόνια έκαναν την εμφάνιση τους στην Καρυά (φώτο κεντρική) και άλλες ορεινές τοποθεσίες του Δήμου Άργους Μυκηνών όπως και στον Αχλαδόκαμπο.
Χιονισμένη ήταν και η σήραγγα Αρτεμισίου, όπως φαίνεται σε φωτογραφία του Δημήτρη Μαστραγγελόπουλου.

Βροχές από το Σάββατο

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3, ο καιρός θα χαλάσει το βράδυ του Σαββάτου (5/3), με βροχές να εμφανίζονται κυρίως στη Στερεά και τα νησιά του Αιγαίου, ιδίως στις Κυκλάδες.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν όλες τις βραδινές ώρες, ενώ το πρωί της Κυριακής (6/3) θα αρχίσουν να μετατοπίζονται προς την Εύβοια και τα ανατολικά.

Μάλιστα, εμφανίστηκε επιφυλακτικός σχετικά με τον καιρό που θα επικρατήσει την Καθαρά Δευτέρα και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η πρόγνωση μου δεν είναι τόσο καλή. Υπάρχουν διάφορα σενάρια για βελτίωση, αλλά και επιδείνωση με βροχές».

Ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Ακολουθεί η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό των επόμενων ημερών:

Παρασκευή 04-03-2022

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Από τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα από νότιες με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα ως προς τις μέγιστες τιμές της. Στα βόρεια θα φτάσει τους 10 με 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 13 με 14 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα τους 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Σάββατο 05-03-2022


Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως στα δυτικά θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Κυριακή 06-03-2022


Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα βόρεια ημιορεινά. Τα φαινόμενα από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά το πρωί θα είναι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Καθαρά Δευτέρα 07-03-2022

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Τρίτη 08-03-2022

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα βόρεια με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ